Кариеристка

 

Нови статии
Какво е това женска работа? Съществува ли изобщо …   още»
Мъжете в Исландия и жените в Кипър са изложени на най-…   още»

Моята кариера

Karierist.com » Кариеристка » Моята кариера »

Жените са по-умни от мъжете

Жените са по-умни от мъжете, показва изследване, цитирано от британския вестник “Дейли Телеграф”.

Заключението било направено след петмесечно он-лайн състезание между представители на двата пола, проведено на девет езика и основаващо се на популярната настолна игра Trivial Pursuit. По време на състезанието били зададени над 15 милиона въпроса и въпреки че балансът на силите постоянно се променял от началото на състезанието през октомври миналата година жените постигнали победа с малко разлика. Жените отговорили правилно на 4 088 139 въпроса, а мъжете – на 4 077 596.

Докато при настолната игра въпросите се падат на случаен принцип, при он-лайн варианта играчите можели сами да си избират категория. И при двата пола най-популярната категория била “Развлечения”, следвана от “Наука и природа”, “Спорт и отдих”, “История”, “Изкуство и Литература”, “География” и накрая “Хора и места”. Жените се оказали най-добри в категория “Развлечения”. Те я избирали два пъти повече, отколкото мъжете, като отговаряли вярно на 56,8% от въпросите в нея. Следващата любима категория на жените била “Наука и природа” с 54,4% верни отговори. Най-голямо предизвикателство за тях била категорията “Хора и места”, в която те успели да дадат само 41,7% верни отговори.

Най-добрите категории на мъжете били “Наука и природа” с 57% верни отговори, следвана от “Развлечения” с 56,7%. Те отговаряли на два пъти повече въпроси от жените в област “Спорт и отдих” с 54,8% верни отговори. Най-слабите им области били “География” и “Хора и места” с по 49,9% верни отговори. Миналия петък мъжете имали малка преднина, но в крайна сметка били победени с малко от жените.

/БГНЕС.

Източник: dariknews.bg | 19 04 2010 - 00:00
Към тази статия още няма коментари | Прочетена 4633 пъти
Още статии в тази рубрика


© 2006-2012 Евро Адвайзър ЕООД (Evro Adviser Ltd.) Общи условия Декларация за поверителност
All Rights Reserved. Всички права запазени. Съдържанието на тези страници е под защитата на Закона за авторското право. Условия за използване на информация от Портал Кариерист.