Кариеристка

 

Нови статии
Какво е това женска работа? Съществува ли изобщо …   още»
Мъжете в Исландия и жените в Кипър са изложени на най-…   още»

Моята кариера

Karierist.com » Кариеристка » Моята кариера »

Съпругите - секретното оръжие на политиците

Само броени дни преди парламентарните избори във Великобритания в действие влиза най-секретното оръжие на водещите политици – техните съпруги, коментира “Дойче веле”. Но какво е реалното значение на женския фактор в предизборната кампания?

Всичко започна преди две години, когато съпругата на премиера Гордън Браун, Сара, представи изненадващо своя съпруг на годишната конференция на Лейбъристката партия. Миналата година тя отново се появи, за да хвърли светлина върху човека Гордън Браун: “Ние сме заедно от толкова отдавна и аз знам, че той не е светец... Той е хаотичен, шумен и става в невъзможни часове”, казва Сара за по-добрата си половинка.

Съпругата – запазена марка

Консерваторите не се оставиха да ги изпреварят и активираха жената на своя партиен шеф Дейвид Камерън, Саманта, която до този момент странеше от публичната сцена. И ето, че тя се появи по телевизията, бременна с четвъртото си дете: “Той просто обича политиката и аз си мисля, че когато го срещнах и обикнах, се влюбих именно в политика Дейв.”

Навремето жените на политиците стояха мълчаливо до мъжа си – или до жена си, в случая на Денис Тачър. Нямаше никакви публични похвали или подробности, що за човек е този или онзи политик. Сара Браун и Саманта Камерън промениха нещата.

Но не всички съпруги се чувстват удобно в новата си роля. Мириам Гонзалес Дурантес е омъжена за популярния лидер на либералите Ник Клег, но освен това е адвокат и прекалено заета, за да се включи активно в кампанията: “Естествено, че всеки иска да помогне. Аз също, но без за това да дам работата и живота си.”

За пръв път при тези избори Англия изживява реална трипартийна надпревара с почти изравнени сили. Дали съпругите биха могли да допринесат за накланянето на везните в една или друга посока?

Съдържанието по-важно от характера

“О, със сигурност – не, – казва една жена на улицата.” Друга пък изказва мнението, че жените са просто аксесоар към облика на политиците, но нищо повече. Изборните стратези смятат, че навлизането на жените в кампанията помага на избирателите да оценят чисто човешките качества на своите политически лидери.

Но онова, което повечето избиратели искат най-вече да знаят, е следното: как смятат управляващите да съкратят 40 милиарда евро от огромния държавен дълг? Засега нито Браун, Камерън и Клег, нито съпругите им са успели да дадат ясен отговор на този въпрос.

/КРОСС

Източник: cross-bg.net | 3 05 2010 - 13:42
Към тази статия още няма коментари | Прочетена 4209 пъти
Още статии в тази рубрика


© 2006-2012 Евро Адвайзър ЕООД (Evro Adviser Ltd.) Общи условия Декларация за поверителност
All Rights Reserved. Всички права запазени. Съдържанието на тези страници е под защитата на Закона за авторското право. Условия за използване на информация от Портал Кариерист.