Кариеристка

 

Нови статии
Какво е това женска работа? Съществува ли изобщо …   още»
Мъжете в Исландия и жените в Кипър са изложени на най-…   още»

Моята кариера

Karierist.com » Кариеристка » Моята кариера »

Жените продължават да бягат от ИТ професията

Около 5,7% от жените, работещи в ИТ областта, са напуснали бранша през 2006 година. Това разкрива проучване на британския Chartered Management Institute.

Тенденцията на отлив на нежния пол от ИТ професията се запазва в последните няколко години. Като една от основните причини за явлението анализаторите посочват по-ниското заплащане на труда на жените в технологичната сфера, в сравнение с това на мъжете.

Докато средната заплата на мъж в ИТ професията е нараснала с 3,1% през 2006 г., то заплащането на жените, заемащи същите длъжности, се е увеличило с 2,9%. На този фон, броят на напусналите ИТ сферата жени е нараснал с 2,1% спрямо 2005 г.

Изследването носи и добри новини за дамите, желаещи да правят ИТ кариера. Британските жени се изкачват по-бързо в йерархията на мениджърските позиции, в сравнение с мъжете. Освен това те получават и по-често премии, та макар и с 30% по-ниски от тези на мъжете.

Източник: technews.bg | 4 11 2007 - 02:34
Към тази статия още няма коментари | Прочетена 3650 пъти
Още статии в тази рубрика


© 2006-2012 Евро Адвайзър ЕООД (Evro Adviser Ltd.) Общи условия Декларация за поверителност
All Rights Reserved. Всички права запазени. Съдържанието на тези страници е под защитата на Закона за авторското право. Условия за използване на информация от Портал Кариерист.