Кариеристка

 

Нови статии
Какво е това женска работа? Съществува ли изобщо …   още»
Мъжете в Исландия и жените в Кипър са изложени на най-…   още»

Моята кариера

Karierist.com » Кариеристка » Моята кариера »

Деми Мур се оплаква от дискриминацията

Деми Мур разкритикува Холивуд за политикита му на “ейджизъм” или нежеланието да се наемат актриси над определена възраст.

44-годишната актриса заяви: “Това беше предизвикателство, като се има предвид възрастта ми. До степен, че останах с впечатлението, че не знаят какво да правят с мен. Не съм на 20, не съм на 30. Няма много добри роли за жени над 40 години. Повечето от тях нямат никакво съдържание, освен, че си нечия майка или съпруга”.

Думите на Деми Мур са особено неочаквани, като се има предвид нейното доста агресивно отношение преди години. След серия от провали през 90-те години, тя се оттегли временно от професията и през това време срещна сегашния си съпруг – 29-годишния Аштън Къчър.

Деми Мур, която навремето получаваше по 12 млн. долара за филм, каза пред списание Red, че иска да преодолее убеждението, че най-вкусните роли не трябва да се дават на по-възрастни актриси.

“Ако ни кажат, че като станем на 30 вече нямаме никаква стойност, тогава имаме проблем,” казва тя. “Ние имаме какво да дадем. Не можем просто, ей-така, да стоим и да чакаме нещо да стане. Няма да понасям това повече.” Мур е само една от неколкото актриси, които се оплакват от “ейджизъм” в Холивуд.

Шарън Стоун на 49 години, веднъж каза: Когато отидох на Оскарите, беше нещо от сорта на “правихме археологически разкопки и вижте какво намерихме: 40-годишна артистка”.

Британската актриса Шарлът Рамплинг също осъди отношението към артистките над определена възраст: Системата в Европа е различна от тази в Холивуд. Тя не е толкова варварска над дадена възраст, каза 61-годишната примадона.

Източник: actualno.com | 16 09 2007 - 00:00
Към тази статия още няма коментари | Прочетена 3562 пъти
Още статии в тази рубрика


© 2006-2012 Евро Адвайзър ЕООД (Evro Adviser Ltd.) Общи условия Декларация за поверителност
All Rights Reserved. Всички права запазени. Съдържанието на тези страници е под защитата на Закона за авторското право. Условия за използване на информация от Портал Кариерист.