Кариеристка

 

Нови статии
Какво е това женска работа? Съществува ли изобщо …   още»
Мъжете в Исландия и жените в Кипър са изложени на най-…   още»

Моята кариера

Karierist.com » Кариеристка » Моята кариера »

Хем сексапилни, хем рентабилни

Да имаш собствен бизнес не означава, че трябва да си прекомерно зает с работа и да не обръщаш внимание на външния си вид.

Доказателство е класацията на американското сп. “Плейбой” на 10-те най-сексапилни президентки на фирми в САЩ, пише италианският в. “Кориере дела сера”.

Начело на класацията е блондинката Клер Чеймбърс. Тя е едва на 29 години и ръководи компанията “Джърнел” (Journelle). Фирмата произвежда бельо и в САЩ е смятана за антипод на модните тенденции, налагани от друг голям производител на бельо – “Викториас сикрет”.

Първоначално Клер Чеймбърс е работела като консултант в различни банки, но съзнавайки, че истинската й страст е модата, тя загърбила кариерата във финансовия сектор и се посветила на производството на бельо. Основала компанията си през 2007 г. Днес годишният доход на Клер е 2 милиона долара.

На втора позиция в класацията на “Плейбой” се нарежда брюнетката Кери Ний, президентка на спортния клуб “Флирти гърлс фитнес” (Flirty Girl Fitness), чието име в превод означава “фитнес за флиртуващите момичета”.

Клубът има изключително женска клиентела и в него инструкторите предлагат революционни методи и упражнения за отслабване, замислени, разбира се, от самата Кери. Тя е на 38 години и е основала клуба през 2005 г. в Торонто. По-късно премества седалището му в Чикаго.

Трета в класацията на еротичното издание е 33-годишната Джули Смолянски, очарователната президентка на “Лайфуей фудс” (Lifeway foods). Фирмата произвежда и предлага на пазара само биологични храни, сред които и кефир, напитката, произведена на основата на ферментирало мляко.

През 2008 г. печалбите на фирмата на Джули надвишиха 38 милиона долара.

В класацията следва на 4-о място Тереза Филипс. Тя е основателка на интернет сайта Граспр (Graspr), в който се публикуват видеоклипове, посветени на определени хора. Тереза е създала сайта преди 3 години. През 2008 г. приходите от качването на клипове в него за Тереза възлязоха на 2,5 милиона долара.

Пета е 30-годишната Алиса Рап, президентката на Ботълноутс (Bottlenotes), също интернет сайт за социализиране, но посветен изцяло на виното. В него интернет потребителите могат да обменят интересни сведения за тази напитка. Самата Алиса, естествено, е голяма почитателка на виното и е съумяла да превърне страстта си в бизнес.

Класация на “Плейбой” без еротика не може. Така че на 6-о място в списъка на най-сексапилните дами естествено попада бивша порно звезда. Това е Кандида Роял. Тя е бивша актриса в порно филми, а днес – президентка на компанията “Фам пръдъкшънс” (Femme Productions).

Фирмата продуцира еротични ленти, предназначени главно за дамската аудитория. Компанията си сексапилната блондинка с кафяви очи създала преди 25 години. Днес самата бивша порно актриса е на 60 години, които обаче изобщо не й личат.

Седма в списъка на “Плейбой” е смуглата Рашми Синха, президентка на Слайдшеър (Slideshare), сайт, в който неговите потребители могат да качват създадени от тях с програмата Пауър пойнт презентации върху различни теми.

На 8-мо място е Алисия Морга, 37-годишна управителка на компанията за цифров маркетинг “Консорт мийдия” (Consorte Media).

В дъното на класацията (девета) е Шарън Търни, 50-годишната президентка на модния колос “Викториас сикрет” (Victorias Secret). 29-годишната Тина Уелс е на 10-а позиция. Едва 17-годишна тя основава компанията “Бъз маркетинг груп” (Buzz Marketing Group), която извършва проучвания за покупателските нагласи сред младите хора в САЩ. Днес фирмата разполага с 9000 консултанти, а Тина Уелс е истинска икона за американските младежи.

Източник: yellow.bg | 19 05 2009 - 05:04
Към тази статия още няма коментари | Прочетена 4337 пъти
Още статии в тази рубрика


© 2006-2012 Евро Адвайзър ЕООД (Evro Adviser Ltd.) Общи условия Декларация за поверителност
All Rights Reserved. Всички права запазени. Съдържанието на тези страници е под защитата на Закона за авторското право. Условия за използване на информация от Портал Кариерист.