Кариеристка

 

Нови статии
Какво е това женска работа? Съществува ли изобщо …   още»
Мъжете в Исландия и жените в Кипър са изложени на най-…   още»

Моята кариера

Karierist.com » Кариеристка » Моята кариера »

Ако жени управляваха Уолстрийт, до криза нямаше да се стигне

Световната финансова криза може би щеше да бъде избегната, ако начело на финансовите институции стояха жени, считат някои от участниците в завършилия икономическия форум в Давос, пише “Интернешънъл Хералд Трибюн”.

Щеше ли да бъде избегната кризата, ако финансовите акули от “Уолстрийт” носеха поли? Вероятно не, гласи становището на висш британски чиновник, пожелал да остане анонимен – и причината е, че “малко на брой жени боравят с лекота с толкова сложни финансови инструменти”.

Други изтъкнати финансисти обаче са на обратното мнение – че ако жени ръководеха финансите в света, това щеше да е предпоставка за финансова стабилност. Един от тях е бангладешкия банкер и икономист Момахед Юнус, който казва: “Жените са по-педантични от мъжете и не биха поели рисковете, които погубиха системата”.

Комисарят по конкуренцията в ЕС Нели Крос е на същото мнение – тя е абсолютно убедена, че именно тестостеронът е една от основните причини за световната финансова криза. “Жените управлавляват с повече хладнокръвие и са по-отговорни от мъжете”, е категорична тя.

Източник: news24.bg | 10 03 2009 - 08:29
Към тази статия още няма коментари | Прочетена 3671 пъти
Още статии в тази рубрика


© 2006-2012 Евро Адвайзър ЕООД (Evro Adviser Ltd.) Общи условия Декларация за поверителност
All Rights Reserved. Всички права запазени. Съдържанието на тези страници е под защитата на Закона за авторското право. Условия за използване на информация от Портал Кариерист.