Кариеристка

 

Нови статии
Какво е това женска работа? Съществува ли изобщо …   още»
Мъжете в Исландия и жените в Кипър са изложени на най-…   още»

Моята кариера

Karierist.com » Кариеристка » Моята кариера »

Жените над 40 най-малко се притесняват от разрив с партньора

Много жени над 40 години се тревожат повече за бъдещето на децата си и за рака на гърдата, отколкото за евентуален развод с мъжа си, твърди изследване. Увеличението на личните доходи, увереността в себе си и чувството за независимост у жените над 40 години означава, че те по-малко се безпокоят за отношенията с мъжете.

Резултатите са от изследване с участието на над 7 000 жени е направено след публикуване на официални данни, показващи най-ниско количество бракове за осем години – много жени избират съжителството или самотата.

През август Майкъл Нур написа в “библията на американския бизнес”, седмичника Forbes, че бракът с “кариеристка”, обикновено точно една от групата от 35 до 40 и повече, е точен път към нещастия и развод. С тези думи той предизвика буря от протести и обвинения в “ женомразство”.

Според цитираното изследване, обаче, проведено от седмичника Woman & Home, една трета от жените на възраст около 40 са основните доставчици на доходи в семействата си.

Освен финансовото влияние, те вземат и важните решения: къде да се инвестира, кое училище или колеж да се предпочете, каква кола да се купи. Въпреки че жените купуват само 52% от новите автомобили, те оказват влияние върху покупката на 85% от тях.

Рекламните агенции заявиха, че “ всички в тоя бизнес” се ориентират към точно тези жени.

Рита Клифтън, президент на консултиращата компания по глобалните брандове Interbrand, заявява: “За последните десет години стана радикална промяна. Жените над 40 имат пари, власт, те изобщо не приличат на майките си.”

“Мадона и актрисите Кристин Скот Томас и Рене Русо се считат за женски идоли. Жените, които рано са родили деца, след 40 влизат във “втора младост”. Те разцъфтяват. Онези пък, които са отложили децата за по-късно, стават по-енергични заради тях.

Ричард Морис от рекламната агенция DDB в Лондон заявява: много стоки като спортните например, като реклама са насочени към мъжете, но пак жените решават.

Източник: bgfactor.org | 28 09 2006 - 09:24
Към тази статия още няма коментари | Прочетена 7510 пъти
Още статии в тази рубрика


© 2006-2012 Евро Адвайзър ЕООД (Evro Adviser Ltd.) Общи условия Декларация за поверителност
All Rights Reserved. Всички права запазени. Съдържанието на тези страници е под защитата на Закона за авторското право. Условия за използване на информация от Портал Кариерист.