Кариеристка

 

Нови статии
Какво е това женска работа? Съществува ли изобщо …   още»
Мъжете в Исландия и жените в Кипър са изложени на най-…   още»

Моята кариера

Karierist.com » Кариеристка » Моята кариера »

Девическите училища гарантират по-добра кариера

Момчетата и момичетата имат повече шанс да разкрият потенциала си и да се учат по-добре, ако учат в отделни училища, показва изследване на елитна частна гимназия в Англия.

Момичетата стават „по-отговорни, независими и продуктивни“ ако са далече от погледите на момчетата, смята Клариса Фар, президент на Асоциацията на девическите училища.

Като се основава на резултатите в 200 девически училища в страната, г-жа Фар е на мнение, че момичетата от тези учебни заведения имат много по-голям успех на кандидат-студентските тестове и почти всички влизат в най-желания университет.

„Жените все още смятат амбициозността за изключително мъжко качество, което задължително трябва да се съчетава с агресия и егоизъм. Именно за това едва 3,7% от ръководните кадри в най-добрите 100 компании в света са жени“, обяснява още Фар.

Обучението в девически училища променя този стереотип, смята тя.

Друг е въпросът, че ученето в „еднополови училища“ дава негативно отражение на умението за справяне с реални житейски ситуации и затруднява комуникацията със срещуположния пол.

Източник: dnes.bg | 20 06 2006 - 03:09
Към тази статия още няма коментари | Прочетена 3556 пъти
Още статии в тази рубрика


© 2006-2012 Евро Адвайзър ЕООД (Evro Adviser Ltd.) Общи условия Декларация за поверителност
All Rights Reserved. Всички права запазени. Съдържанието на тези страници е под защитата на Закона за авторското право. Условия за използване на информация от Портал Кариерист.