Кариеристка

 

Нови статии
Какво е това женска работа? Съществува ли изобщо …   още»
Мъжете в Исландия и жените в Кипър са изложени на най-…   още»

Мъже

Karierist.com » Кариеристка » Мъже »

Цялата истина за целувките: тайни, открития, химия

Американските сексолози открили някои тайни на целувката. Оказва се, че целувката играе ключова роля в любовната игра.

Целувката не е само невинен флирт, а най-важното условие за продължаването на романтичните отношения. Научните изследвания само потвърждават популярното мнение, предава телевизията FOXNews.

Експертите смятат, че хората са биологично „запрограмирани” да имат сексуални отношения с определени партньори, притежаващи най-приспособени към чувствителната целувка устни.

Точно по време на целувката човекът „бракува” нежелания за себе си партньор. При това, разбира се, не говорим за изключителните случаи, когато партньорът просто няма опит и не се представя добре.

Оказва се, че 59% от анкетираните мъже и 66% от жените, изцяло са загубили привличането си към партньори след първата целувка. При това, преди първата целувка, те са имали желание да продължат сериозни романтични отношения. Такива са резултатите от проучването, направено от университет SUNY в Олбани, щат Ню-Йорк.

Сексолозите също са намерили разлики в отношението на половете към любовната целувка.

За мъжете това е кратък път към секса или, напротив, финалния акорд на любовния контакт. При това, няма значение, дали любовникът е имал дълги отношения със своята партньорка или не. Освен това, мъжете предпочитат „мокра” целувка, предавайки на жената слюнката си с помощта на език. Друг начин за „мокра” целувка е докосването с широко отворена уста. Учените свързват тази особеност с факта, че мъжете са по-малко чувствителни към миризмите и вкусовете.

Сексолозите също са предположили, че с помощта на слюнка мъжете определят фертилността на партньорката, защото дишането на жената се променя в зависимост от стадий на менструалния й цикъл.

Жените обикновено използват целувката за да предадат специален статут в отношенията си с мъжа. За разлика от представителите на силния пол, те никога няма да започнат да правят секс без да имат прелюдия във вид на целувка. Нещо повече, наред с миризмата и вкусовите усещания, целувката остава за жените важен критерий за оценката на партньора до и след секса, а също и по време на интимния акт.

Жената внимателно преценя измененията в честотата и стилът на целувката, свързвайки ги с захлаждането в отношенията.

Според данните от учените в колеж Лафает в Пенсилвания, целувките премахват напрежението у партньорите на биохимично ниво, понижавайки нивото на хормон кортизол. Мъжката слюнка също така съдържа определено количество на андрогена тестостерон, който действа възбуждащо върху жените.

Огромната роля на целувката в романтичните отношения се проследява и в историята. В 90 на сто от човешките култури, целувката се приема като необходимата част от любовта.

Интересно е, че и животните не минават без целувката. Например, слоновете пъхат един на друг в устата хоботите си.

С други думи, докато учените подминават изучаването на целувките, сексолозите съветват с личен опит да се убедите в тяхната значимост.

Източник: karierist.com | 28 06 2008 - 17:19
Към тази статия още няма коментари | Прочетена 10448 пъти
Още статии в тази рубрика


© 2006-2012 Евро Адвайзър ЕООД (Evro Adviser Ltd.) Общи условия Декларация за поверителност
All Rights Reserved. Всички права запазени. Съдържанието на тези страници е под защитата на Закона за авторското право. Условия за използване на информация от Портал Кариерист.