Кариеристка

 

Нови статии
Какво е това женска работа? Съществува ли изобщо …   още»
Мъжете в Исландия и жените в Кипър са изложени на най-…   още»

Мъже

Karierist.com » Кариеристка » Мъже »

Високите мъже ревнуват по-малко

Колкото по-високи са мъжете, толкова по-малко ревниви са те, при жените най-малко ревниви са тези на среден ръст. За това информира БГНЕС, като цитира резултатите от изследване в британското списание „Ню сайънтист“.

Учени от холандския университет Грьонинген и испанския Валенсия поискали от 549 мъже и жени да изчислят собствената си ревност и да определят чертите в хората от собствения им пол, които ги дразнят най-много. Оказва се, че колкото по-високи са мъжете, толкова по-малко ревниви са те, тъй като са привлекателни, имат власт и успех в любовта.

При жените най-малко ревниви са средните на ръст, тъй като имат предимство по отношение на здравето, плодовитостта и популярността сред мъжете. Въпреки това, когато се изправят пред по-силни физически или в социално отношение противнички, жените със среден ръст могат да станат по-ревниви от другите, тъй като считат, че са заплашени от това да бъдат доминирани.

Източник: dariknews.bg | 13 03 2008 - 23:37
Към тази статия още няма коментари | Прочетена 4845 пъти
Още статии в тази рубрика


© 2006-2012 Евро Адвайзър ЕООД (Evro Adviser Ltd.) Общи условия Декларация за поверителност
All Rights Reserved. Всички права запазени. Съдържанието на тези страници е под защитата на Закона за авторското право. Условия за използване на информация от Портал Кариерист.