Кариеристка

 

Нови статии
Какво е това женска работа? Съществува ли изобщо …   още»
Мъжете в Исландия и жените в Кипър са изложени на най-…   още»

Мъже

Karierist.com » Кариеристка » Мъже »

Чингиз хан бил сексуален завоевател, твърдят учени

Изчисленията на учените показват, че 300 години по-късно Великият хан е можел да има 5 милиона потомци, а 800 години по-късно – значително повече. Взимайки предвид историческите преселения на народите и фактът, че смесването на кръвта е ставало само с определени етнически групи, тази Y-хромозома не е могла да се разпространи широко извън пределите на монголските завоевания. Изследването е проведено сред 1 437 мъже от 18 етнически групи, населяващи териториите на бившата Монголска държава на Чингиз хан.

Сред тези народи са алтайските казахи, телеутите, хакасите, тувинците, таджиките, бурятите, евенките, монголите, калмиките, кюрдите, персите, руснаците и други. Генетичният материал е взет предимно от ученици и студенти от мъжки пол, съобщава “Интерфакс время”. При това във всеки отделен случай донорът е трябвало да бъде напълно сигурен, че неговият баща и дядо по бащина линия принадлежат към определения народ. Установено е, че повече от една трета от предполагаемите потомци на Чингиз хан населяват територията на историческа Монголия. Според учените на територията на историческа Русия не са открити никакви следи от гените на великия завоевател. /БГНЕС/

Източник: dariknews.net | 8 06 2007 - 03:39
Към тази статия има 1 коментара | Прочетена 13151 пъти
Виж коментарите
Още статии в тази рубрика

Вашите коментари към "Чингиз хан бил сексуален завоевател, твърдят учени":


© 2006-2012 Евро Адвайзър ЕООД (Evro Adviser Ltd.) Общи условия Декларация за поверителност
All Rights Reserved. Всички права запазени. Съдържанието на тези страници е под защитата на Закона за авторското право. Условия за използване на информация от Портал Кариерист.