Кариеристка

 

Нови статии
Какво е това женска работа? Съществува ли изобщо …   още»
Мъжете в Исландия и жените в Кипър са изложени на най-…   още»

Мъже

Karierist.com » Кариеристка » Мъже »

Чингиз хан бил сексуален завоевател, твърдят учени

Чингиз хан е бил не само велик пълководец от миналото. Той е бил и сексуален завоевател. Руски генетици са открили следи от мъжката хромозома на великия завоевател в генофонда на почти 20 етноса, населяващи територията на Евразия, съобщава Newsru.

Това може да се обясни само с удивителната сексуална активност на монголския хан, смятат изследователите. Група учени под ръководството на Мирослава Деренко от Академията на науките на Магадан са открили генетична следа, чиито корени стигат до безпощадния лидер, създал най-голямата империя, съществувала някога в света. Става дума за емпирична, тоест изчислена хромозома на Чингиз хан, пише The Australian.

Работата, извършена от руски и полски учени, е започнала преди три години. Тогава учените са открили група тясно свързани линии на Y-хромозомите, които се предават от баща на син. Учените са изчислили, че носители на този набор от хромозоми са около 16 милиона съвременни мъже, съобщава британският вестник “Телеграф”.

Ако мъжката Y-хромозома остава абсолютно непроменена от поколение на поколение, може да се проследи родословието до най-далечните прадеди. В рамките на един век обаче стават мутации на хромозомите. Незначителните промени на Y-хромозомата, които задължително се натрупват с времето, са позволили да бъде изчислено, че далечният прародител на мнозина представители на азиатските народи е живял приблизително преди около 1000 години.

Предполага се, че тези хромозоми са принадлежали на Чингиз хан и неговите потомци. Притежавайки по-специален социален статут, те са имали по-големи възможности да зачеват деца. По исторически данни те са се възползвали от тази възможност с ентусиазъм. Чингиз хан е живял преди около 800 години, имал е официално признати само 5 синове, а в действителност не е изключено те да са много повече.

Източник: dariknews.net | 8 06 2007 - 02:39
Към тази статия има 1 коментара | Прочетена 13275 пъти
Виж коментарите
Още статии в тази рубрика

Вашите коментари към "Чингиз хан бил сексуален завоевател, твърдят учени":


© 2006-2012 Евро Адвайзър ЕООД (Evro Adviser Ltd.) Общи условия Декларация за поверителност
All Rights Reserved. Всички права запазени. Съдържанието на тези страници е под защитата на Закона за авторското право. Условия за използване на информация от Портал Кариерист.