Кариеристка

 

Нови статии
Какво е това женска работа? Съществува ли изобщо …   още»
Мъжете в Исландия и жените в Кипър са изложени на най-…   още»

Мъже

Karierist.com » Кариеристка » Мъже »

Мъжете си падат по директните жени

Мъжете предпочитат директния недвусмислен подход, когато разговарят с жени, съобщи в. “Дейли телеграф”.

Изследване на университета Бъкнел в Пенсилвания показва, че мъжете се затрудняват да разгадаят намеци дори ако те са придружени от езика на тялото.

Изследователи интервюирали група жени за най-често използваните от тях реплики при запознанства и взели предвид често срещани внушения за мъже и жени, за да установят какво е въздействието им.

Оказало се, че мъжете харесват най-много директния подход, като например покана на вечеря или на кино, следвани от размяна на телефонните номера и директните въпроси, като “Какво ще правиш довечера?”.

Жените пък предпочитат реплики, които помагат да се открият общи интереси. Най-неуспешната тактика са усмивките или директните въпроси, като “Не сме ли се виждали преди?”, показва изследването.

Директното посочване на възможна среща дава на мъжа ясен сигнал, който е за предпочитане, вместо да му се изпращат невербални сигнали, които той трябва да разгадае, заяви психологът Джоуел Уейд.

/БТА

Източник: yellow.bg | 9 04 2009 - 00:00
Към тази статия още няма коментари | Прочетена 6731 пъти
Още статии в тази рубрика


© 2006-2012 Евро Адвайзър ЕООД (Evro Adviser Ltd.) Общи условия Декларация за поверителност
All Rights Reserved. Всички права запазени. Съдържанието на тези страници е под защитата на Закона за авторското право. Условия за използване на информация от Портал Кариерист.