Кариеристка

 

Нови статии
Какво е това женска работа? Съществува ли изобщо …   още»
Мъжете в Исландия и жените в Кипър са изложени на най-…   още»

Мъже

Karierist.com » Кариеристка » Мъже »

Мъжете се страхуват от красавици

Женските модели еднакво лошо влияят на самочувствието и на мъжете, и на жените. Учени от университета Мисури в Калифорния стигнаха до заключението, че когато мъжете видят красива жена смятат, че не са на нейното ниво на красота и атрактивност и тяхното самочувствие също пада, съобщава БГНЕС.

Мъжете, участвали в анкетата, са поделени на три групи. Първата група е наблюдавала снимки и коментари от списания с красиви жени. Втората група е наблюдавала красиви мъжки модели, а третата пък списания с новите технологични постижения.

“Мъжете, наблюдавали списанията с красивите жени, отделяли по-голямо внимание на тялото си, отколкото другите две групи. Изненадващо е, че групата, която е наблюдавала мъжките модели, въобще не е обърнала внимание на своя имидж. Интересното е, че на самочувствието на мъжете не влияе съвършеното тяло на мъжкия модел”, казват експертите. Според тях мъжете, докато гледат атрактивните манекенки, често пъти си задават въпроса дали те отговарят на техните стандарти и изпитват отрицателно влияние върху самочувствието си.

След това допитване е извършен още един тест. Мъжете са разделени на две групи. Първата група гледа суперкрасиви манекенки, а втората група същите модели, но заснети със средностатистически партньор. “Разкрихме, че мъжете от втората група бяха по-малко загрижени за това как изглеждат, за разлика от първата група”, твърдят учените.

Източник: dariknews.bg | 27 03 2009 - 11:53
Към тази статия още няма коментари | Прочетена 5596 пъти
Още статии в тази рубрика


© 2006-2012 Евро Адвайзър ЕООД (Evro Adviser Ltd.) Общи условия Декларация за поверителност
All Rights Reserved. Всички права запазени. Съдържанието на тези страници е под защитата на Закона за авторското право. Условия за използване на информация от Портал Кариерист.