Кариеристка

 

Нови статии
Какво е това женска работа? Съществува ли изобщо …   още»
Мъжете в Исландия и жените в Кипър са изложени на най-…   още»

Мъже

Karierist.com » Кариеристка » Мъже »

Истина и заблуди за сексуалното дълголетие на мъжете

Към 42-45 години мъжът достига важна психологична и физиологична граница – това е възрастта, когато най-често е постигнат определен социален статус и това, което е необходимо, е той да бъде поддържан. Този период с тревога се очаква не само от мъжете, но и от много жени, които са с 10-15 години по-млади от тях. Ще може ли съпругът да поддържа сексуалната си активност на предишното ниво?

Заблуждение 1:

мъжът над 40 години, заемащ отговорна длъжност и отдаващ на работата по-голямата част от живота си, може и да не мечтае за сексуално дълголетие.

Нищо подобно! Сексолозите твърдят обратното – колкото по-висок е социалният статус на мъжа, толкова по-активен е той в сексуалния живот. Той не само е уверен в себе си, но и като правило води здравословен начин на живот.

Последните изследвания, проведени в САЩ, показват, че за запазването на сексуалната активност на мъжа много по-голяма роля играе социалната му самостоятелност, отколкото общото здровословно състояние. Съдбовни за мъжкия потенциал се оказват внезапното оттегляне от бизнеса или напускането на работа.

Заблуждение 2:

за стимулирането на сексуалната активност на зрелия мъж е необходима по-честа смяна на партньорки.

Науката е доказала, че новите връзки носят на зрелите мъже повече отрицателни, отколкото положителни емоции. Мъжът свиква с определен модел на взаимоотношения и стил на сексуално общуване. Смяната на партньорките е истински стрес за организма на такъв мъж.

Неизвестното, което е възбуждало в младостта, сега предизвиква подсъзнателен страх от предстоящ провал с новата партньорка. Може да се прибави и факта, че само 1 от 100 жени твърди, че получава истинско удоволствие още на първата среща.

Редица негативни фактори също пречат на зрелия мъж да получи очакваното удовлетворение, а стресът от не съвсем сполучливите срещи се натрупва и потиска неговата потентност.

Заблуждение 3:

за продължителността на сексуалния живот на мъжа може да се съди по размерите на неговите полови органи.

Половата конституция, от която зависи колко дълго мъжът може да съхрани своята сексуална активност, не зависи от размера на интимните органи. Тук е важна работата на хормоналната система. А между нея и размера на мъжкия полов орган няма никаква връзка.

Източник: zdrave.bg | 10 01 2006 - 07:22
Към тази статия още няма коментари | Прочетена 8640 пъти
Още статии в тази рубрика


© 2006-2012 Евро Адвайзър ЕООД (Evro Adviser Ltd.) Общи условия Декларация за поверителност
All Rights Reserved. Всички права запазени. Съдържанието на тези страници е под защитата на Закона за авторското право. Условия за използване на информация от Портал Кариерист.