Кариеристка

 

Нови статии
Какво е това женска работа? Съществува ли изобщо …   още»
Мъжете в Исландия и жените в Кипър са изложени на най-…   още»

Мъже

Karierist.com » Кариеристка » Мъже »

Мъжете не се женят за жени с чувство за хумор

Мъжете предпочитат блондинки и никога не избират за съпруги жени с остър език. Както твърдят канадски психолози, хуморът нанася на жената по- голяма вреда от целулита или други естетични проблеми. Цялата работа е там, че мъжете обичат да се шегуват, но не търпят шеги на свой гръб. И ако естественият ред се нарушава, те най- често гледат по- бързо да избягат.

До такъв извод са стигнали професорите Ерик Бреслер и Сигал Балшин от два университета в Западно Онтарио, след като са интервюирали стотици студенти. Учените са показали на анкетираните снимки на младеж и девойка, съпроводени с фраза, описваща снимката. Мъжете без никакво колебание избирали най- симпатичните, а дамите – най- остроумните. “Когато трябва да правите избор между шегите и оценката на потенциалния партньор – казва независимият директор на проекта Род Мартин- жените предпочитат другият да се шегува, докато мъжете искат събеседниците им да се смеят на техните шеги.

Ситуацията обаче може да се промени. Ако половината от мъжете се кълнат, че женската хармония им допада, то всички заедно отговарят с “не” на идеята да се оженят за шегобийка. Това прилича твърде много на анкети за войната, когато от общия въпрос: “Поддържате ли войната?” се преминава на конкретния “Ще пуснете ли сина си на фронта?”. Е, за кратки контакти за една вечер например, шегаджийките все пак имат шанс.

“Те мислят, че ако се държиш свободно на сцената, значи си “отворена” и в леглото”- коментира отношението Люси Портър, комедийна телевизионна актриса. Тя е една от малкото, на които им се е отдало да преодолеят недоверието в жените, пораждащи смях у другите: за 25 години съществуване на награда Perrier Award,, присъждана на кабаретни артисти, само два пъти лауреатите са жени. Това е резултат, който Марсел Пруст, от висотата на неговото изречение :” Да оставим красивите жени на мъжете без въображение” просто би заклеймил.

Между другото, жените харесват мъжкия хумор: те го считат за признак на ум и в перспектива, което зарадвало учените, виждат в него гаранция за това, че ще им се родят способни деца с обезпечен успех в живота. Но още преди канадските учени да стигнат по научен път до това откритие, същата истина е осъзнал Оскар Уайлд. В “Портретът на Дориан Грей” той слага в устата на херцогинята следната фраза: “ Ние, жените, обичаме с ушите си, докато вие, мъжете – с очите.”.

Източник: bgfactor.org | 10 12 2006 - 22:34
Към тази статия още няма коментари | Прочетена 6885 пъти
Още статии в тази рубрика


© 2006-2012 Евро Адвайзър ЕООД (Evro Adviser Ltd.) Общи условия Декларация за поверителност
All Rights Reserved. Всички права запазени. Съдържанието на тези страници е под защитата на Закона за авторското право. Условия за използване на информация от Портал Кариерист.