Кариеристка

 

Нови статии
Какво е това женска работа? Съществува ли изобщо …   още»
Мъжете в Исландия и жените в Кипър са изложени на най-…   още»

Мъже

Karierist.com » Кариеристка » Мъже »

Защо мъжете пият бира, докато гледат спорт?

Дали мъжете се наливат, защото държат на мъжката си идентичност? По-добре повярвайте на това. Според д-р Пичард Де Физер от Уесекския Университет, мъжете, които не са убедени в спортните си умения, компенсират с пиене на алкохол. Той е достигнал до това заключение след проведено проучване на 31 младежи в Лондон, които са отговорили на въпроса: “Kакво според вас е мъжествено поведение?”.

Това, което е наистина интересно за проучването, е, че мъжете се опитват да компенсират едно типично мъжко поведение с друго. Но докато някои се опитват да докажат мъжеството си със здравословни мероприятия, други се обръщат към пиенето или използването на наркотици. Това води до здравословни проблеми, забравяне за правилата на безопасния секс или риск да попаднат в автомобилна катастрофа.

Ако това проучване се използва ефективно, може да се повлияе на антисоциалното поведение сред младите хора.

Това може би има нещо общо с мъжете, които пият по стадионите, но нека не прекаляваме – може би момчетата са просто жадни за по бира. Или пък нещата просто се развиват бавно на игрището, хората скучаят и не им остава нищо друго, освен да си кажат “Наздраве!”.

Източник: actualno.com | 3 07 2006 - 22:40
Към тази статия още няма коментари | Прочетена 3365 пъти
Още статии в тази рубрика


© 2006-2012 Евро Адвайзър ЕООД (Evro Adviser Ltd.) Общи условия Декларация за поверителност
All Rights Reserved. Всички права запазени. Съдържанието на тези страници е под защитата на Закона за авторското право. Условия за използване на информация от Портал Кариерист.