Кариеристка

 

Нови статии
Какво е това женска работа? Съществува ли изобщо …   още»
Мъжете в Исландия и жените в Кипър са изложени на най-…   още»

Мъже

Karierist.com » Кариеристка » Мъже »

Мъжката и женската гледна точка за секса в брака

Въпреки че развитите общества отдавна са преживели сексуалната революция и разговорите за интимния живот не се смятат за нещо неприлично, много омъжени жени все още страдат от един малко невписващ се в разбиранията за съвременната жена проблем – не могат открито и свободно да говорят със своите партньори.

До този извод стигат специалистите от Университетския колеж в Лондон след провеждането на анкета сред мъже и жени на възраст от 16 до 44 години. Представителките на женския пол, обвързани “с оковите на брака” признават, че имат много повече сексуални проблеми, отколкото техните неомъжени приятелки. По тяхната собствена преценка, освен липсата на близки отношения със съпрузите, да се наслаждават напълно на живота им пречат и неспособността да взимат самостоятелни решения, грижите за малките деца, ненадеждните контрацептиви.

Що се отнася до мъжете, те не виждат особена разлика в сексуалния си живот преди и след брака. Като правило върху качеството на секса влияят едни и същи мъжки проблеми – някои хронични заболявания, преждевременната еякулация, липсата на ерекция. Особено често тези проблеми се срещат при мъжете, злоупотребяващи с алкохола. Представителите и на двата пола определят качеството на първия сексуален опит като един от най-важните фактори, влияещи на по-нататъшния сексуалния живот.

За съжаление, у нас все още недостатъчно хора търсят професионална помощ при възникването на сексуални проблеми – те като че предпочитат да пазят всичко в тайна. За разлика от България, където липсват точни данни, според статистиката във Великобритания и САЩ 54% от жените и 35% от мъжете имат проблеми в секса, но и там само 21% от жените и 11% от мъжете се опитват да променят нещо в своя интимен живот.

Източник: zdrave.bg | 7 10 2006 - 23:43
Към тази статия още няма коментари | Прочетена 4847 пъти
Още статии в тази рубрика


© 2006-2012 Евро Адвайзър ЕООД (Evro Adviser Ltd.) Общи условия Декларация за поверителност
All Rights Reserved. Всички права запазени. Съдържанието на тези страници е под защитата на Закона за авторското право. Условия за използване на информация от Портал Кариерист.