Кариеристка

 

Нови статии
Какво е това женска работа? Съществува ли изобщо …   още»
Мъжете в Исландия и жените в Кипър са изложени на най-…   още»

Дом & Семейство

Karierist.com » Кариеристка » Дом & Семейство »

Любовен елексир изпарява дрязгите между партньорите

Повечето хора мислят, че в определени моменти позитивната комуникация с партньора по наболели въпроси като финансите е невъзможно.

Тези конфликти обаче ще останат в миналото, благодарение на “любовен еликсир”, разработван от швейцарски специалисти, съобщава сайтът emaxhealth.com.

Авторите на проучването са изследвали ползата от хормона окситоцин за подобряването на комуникацията между двойките.

Окситоцинът, известен като “хормон на любовта”, понижава тревожността, стимулира чувствата за съпричастност и свързаност с партньора и повишава сексуалната възбуда.

За целите на изследването специалистите разделили участващите в него двойки на две групи. Те трябвало да водят конфликтни разговори в лабораторни условия. Преди да започнат да разговарят, на част от двойките бил приложен окситоцин под формата на назален спрей, а на останалите – плацебо.

Специалистите установили, че окситоцинът подобрява комуникацията между партньорите и намалява нивата на кортизола, известен като “хормон на стреса”.

/БТА

Източник: actualno.com | 2 05 2009 - 00:00
Към тази статия още няма коментари | Прочетена 6707 пъти
Още статии в тази рубрика


© 2006-2012 Евро Адвайзър ЕООД (Evro Adviser Ltd.) Общи условия Декларация за поверителност
All Rights Reserved. Всички права запазени. Съдържанието на тези страници е под защитата на Закона за авторското право. Условия за използване на информация от Портал Кариерист.