Кариеристка

 

Нови статии
Какво е това женска работа? Съществува ли изобщо …   още»
Мъжете в Исландия и жените в Кипър са изложени на най-…   още»

Дом & Семейство

Karierist.com » Кариеристка » Дом & Семейство »

Контролирайте малкото време, което имате

Ако Вие приличате на повечето омъжени кариеристки с деца, то със сигурност прекарвате цял ден на работата, а пътуването до дома значи само преместването към “второто работно място”. За първата работа Ви плащат с пари, а за “втората” понякога едно “мерси” не Ви казват. А как да не работиш и вкъщи, когато още от вратата те посрещат “гладни гърла”?

Но ние, жените, сме такива – обичаме да поддържаме своята къща и смятаме за трагедия, когато пърхолякът под дивана вирее вече втора седмица, а хавлиите не са сгънати “на три”, а “на две”.

Как да решите вечният въпрос на работещата жена е „Как да улесня живота си?”. Надяваме се, че нашите съвети ще Ви помогнат:

1. Никога не излизайте от стаята без да направите нещо полезно: винаги има боклуче, което можете да вдигнете и да занесете до кофата или някоя книга, която бихте могли по пътя да оставите на рафта.

2. Слагайте често използваните еднакви по предназначение неща на едно място, дори те да са на различните хора от домакинството.
Например, ако всичките хавлии са на един рафт, анцузите – в едно чекмедже, а очилата – в една кутия, то по-лесно бихте могли да ги намирате и да използвате.

3. Изберете “своята мания”
Трябва да решите с какво можете да се примирите, а какво няма да понесете никога. За едните това е мръсният под, а за другите – криви гънки на чаршафа. Някои без проблем понасят мръсните обувки пред входната врата и неизгладените хавлии.
Вие не можете да огреете навсякъде, а и не трябва да го правите. Просто определите границите на Вашата търпимост и подминавайте незначителните за Вас неща.

4. Трябва винаги да имате чанта заредена и готова за излизане.
Сложете и поддържайте в нея всичко, което би могло да Ви потрябва при най-често срещаните “видове” излизания от дома. Ако имате деца, предвиждайте, че и те могат да излязат с Вас, затова се запасите предварително с почистващите кърпички, моливи и лисчета хартия и т.н.

5. Винаги гответе двойна порция
Когато правите сос за спагети, пълнени чушки или месо за пържоли, направете двойна порция и замразете половината. Точно тези запаси ще Ви спасяват, когато се връщате късно от работа и нямате никакви сили да готвите.

6. Привличайте семейството си към домакинската работа
Помолете мъжът Ви да обели картофите, докато подготвяте месото. Дайте на децата задачата да бършат стъкла, докато бършите праха и т.н..

7. Забавлявайте се, когато работите
Пуснете си музика, танцувайте и пейте. Привличайте цялото семейство – да се забавлявате заедно!

Източник: karierist.com | 18 10 2008 - 18:49
Към тази статия още няма коментари | Прочетена 4141 пъти
Още статии в тази рубрика


© 2006-2012 Евро Адвайзър ЕООД (Evro Adviser Ltd.) Общи условия Декларация за поверителност
All Rights Reserved. Всички права запазени. Съдържанието на тези страници е под защитата на Закона за авторското право. Условия за използване на информация от Портал Кариерист.