Кариеристка

 

Нови статии
Какво е това женска работа? Съществува ли изобщо …   още»
Мъжете в Исландия и жените в Кипър са изложени на най-…   още»

Дом & Семейство

Karierist.com » Кариеристка » Дом & Семейство »

Есенните бебета са с по-голям риск от астма

Бебетата, родени месеци преди най-студените зимни дни и сезона на грипа са с 30 % по-застрашени от развиване на астма, съобщават американски изследователи, цитирани от БГНЕС. Те предполагат, че тези общи инфекции може да отключат заболяването.

“Всички новородени са изложени на този риск, а той може да бъде избегнат”, според д-р Тина Хартерт, директор на Центъра за изследвания на астмата в университета на Вандербилт. Изследването се публикува в американското “Списание за респираторна и критична медицина”. От известно време се знаело, че новородените в Северното полукълбо, появили се на бял свят през есента, са с повишен риск да развият астма, но изследването е първото, което прави връзка между това предположение и пика на вирусна активност през зимните месеци.

Хартерт и колегите й са проучвали медицинските картони на 95 000 новородени и техните майки в щата Тенеси. Те установили, че за родените през есен

Източник: dariknews.bg | 21 11 2008 - 09:24
Към тази статия още няма коментари | Прочетена 3187 пъти
Още статии в тази рубрика


© 2006-2012 Евро Адвайзър ЕООД (Evro Adviser Ltd.) Общи условия Декларация за поверителност
All Rights Reserved. Всички права запазени. Съдържанието на тези страници е под защитата на Закона за авторското право. Условия за използване на информация от Портал Кариерист.