Кариеристка

 

Нови статии
Какво е това женска работа? Съществува ли изобщо …   още»
Мъжете в Исландия и жените в Кипър са изложени на най-…   още»

Дом & Семейство

Karierist.com » Кариеристка » Дом & Семейство »

Учените са открили защо красавиците обичат чудовищата

Жените, които търсят втората си половинка, трябва да обръщат внимание на мъжете, които не се отличават със някакви специални външни данни. Както показа изследване, двойките, в които жената изглежда по-добре от мъжа, се отличават със стабилност. Учените смятат, че причината на тази закономерност е в това, че мъжете отделят специално внимание върху женската красота, а за жените най-важното е да са подкрепяни, посочва LiveScience.

Експертите признават, че техните изводи имат субективен характер, обаче изследванията показват наличие на определени универсални стандарти. Преди време учените са открили, че хубавите хора взаимно се привличат по-често и по-често характеризират своите отношения като позитивни. Но, тези показатели за характерни основно за по-младите двойки.

Това позволява да се направи извод, че на първоначалния етап от отношенията, красотата има голямо значение, отбелязва авторът на изследването Джеймс Макналти от университета в Теннеси. Ролята на красотата в дългосрочните отношения, например в брака, обаче, още не е била изучена.

Новото изследване показа, че след сватбата красотата продължава да играе важна роля, обаче от по-различен характер. Екипа на Макнарти е разпитал 82 двойки, които са били женени в рамките на половин година, а преди това са прекарали заедно не по-малко от три години. Участниците са били на възраст от 20 до 25 години.

Изследователите са заснемали на камера, как двойките в рамките на 10 минути обсъждат своите проблеми. След това записите са били анализирани с цел да се изясни, стигат ли партньорите до съгласие, засягат ли такива теми като здравословното хранене, смяна на работата и спортуването. „Лошите” съпрузи са казвали: ”Това са твоите проблеми – решавай ги сама, – отбелязва Макналти. – „Добрите”, обаче, са предлагали своята помощ и подкрепа”.

В една трета от двойките, участващи в изследването, жената е била по-хубава от мъжа, в още една трета – мъжът е бил по-привлекателен и в останалите двойки мъжът и жената са имали еднакви външни данни.

Двойките, където жената е била по-симпатична от мъжа, като цяло са имали по-позитивни отношения.

Двойките, където мъжът е притежавал по-добри външни данни, не са се разбирали добре. „Мъжете, които не са симпатични, като жените си, смятат, че са получили нещо, което не заслужават, – отбелязва Макналти, – Затова такива мъже се стараят да направят всичко, за да съхранят отношенията”.

По-хубавите мъже имат достъп към по-хубавите партньорки, отколкото сегашните им съпруги. Наличието на привлекателните представителки на слабият пол наоколо, прави такива мъже по-малки удовлетворени и по-малко заинтересовани в продължението на отношенията.

Изследователите смятат, че физическата привлекателност на мъжете не играе голяма роля за жените. Жените търсят мъже, които ще могат да ги подкрепят.

Източник: karierist.com | 17 04 2008 - 00:00
Към тази статия още няма коментари | Прочетена 3989 пъти
Още статии в тази рубрика


© 2006-2012 Евро Адвайзър ЕООД (Evro Adviser Ltd.) Общи условия Декларация за поверителност
All Rights Reserved. Всички права запазени. Съдържанието на тези страници е под защитата на Закона за авторското право. Условия за използване на информация от Портал Кариерист.