Кариеристка

 

Нови статии
Какво е това женска работа? Съществува ли изобщо …   още»
Мъжете в Исландия и жените в Кипър са изложени на най-…   още»

Дом & Семейство

Karierist.com » Кариеристка » Дом & Семейство »

Колко телевизия трябва да гледат децата

Родителите могат да разберат по някои “издайнически” признаци, че децата им са прекалили с гледането на телевизия, съобщи ДПА.

Тези признаци са гризене на ноктите, усукване на кичур коса с пръст, затваряне на очите, криене зад стол, зачервени бузи и уши, когато детето е гледало телевизия, съобщава Германската асоциация на педиатрите със седалище в Мюнхен.

От асоциацията заявиха, че родителите трябва да бъдат бдителни, що се отнася до количеството медийна информация, възприемана от децата.

Децата под три годинки не трябва да гледат телевизия, защото не могат да “обработят” свързаната с визуалните образи информация. Всъщност детето забелязва само онова, което може да разбере, заяви Томас Фендел от асоциацията.

Гледането на телевизия трябва да бъде ограничено до 30 минути дневно за 3-5-годишните деца и до 60 минути дневно за 6-9-годишните.

Препоръчваният максимум нараства до 90 минути за 10-13-годишните деца и до два часа за децата на 13 и повече години, поясниха от асоциацията.

Родителите могат да следят времето, прекарано пред телевизионния екран, като използват таймер. БТА

Източник: actualno.com | 13 07 2007 - 00:00
Към тази статия още няма коментари | Прочетена 3137 пъти
Още статии в тази рубрика


© 2006-2012 Евро Адвайзър ЕООД (Evro Adviser Ltd.) Общи условия Декларация за поверителност
All Rights Reserved. Всички права запазени. Съдържанието на тези страници е под защитата на Закона за авторското право. Условия за използване на информация от Портал Кариерист.