Кариеристка

 

Нови статии
Какво е това женска работа? Съществува ли изобщо …   още»
Мъжете в Исландия и жените в Кипър са изложени на най-…   още»

Дом & Семейство

Karierist.com » Кариеристка » Дом & Семейство »

Помощ, кръщават ме...

Развихрените родителски фантазии при избора на име за 2006-та просто нямат граници.

Имаше навремето един именник, който диктуваше границите на въображението на родителите при избора на име на детето. Експериментите струваха скъпо и искаха много време и връзки. Свободата огря и тази ниша на човешката индивидуалност и ето как се развихриха младите родители в Пловдив например.

Наред с традиционните Христо, Георги, Петър, Иван и по-рядко срещаните Герасим и Йозо, титуляри в предпочитанията са героите от актуалните в момента телевизионни сериали. Ето причината първото бебе за 2007-ма например да се казва Стефани, а в списъка на ГРАО да се откриват странните иначе за нашата географска ширина Стейси, Марая, Сандра, Ясмина, Адела, Франческо и Роберто.

Чуждоземските имена в комбинация с традицията да се продължават имената на бабите и дядовците води до уникални попадения – Цветеяна, Раяна и прочее сборни. Кой знае какво се е въртяло пък в ума на родителите на Заидалидя и интересно кога детето ще си научи името, това си остава загадка, потънала в архивите. Поетична идея са имали младите родители на Фея – интересно е да се проследи по-нататък развитието на момиченцето, дано израсне красива и стройна и омайва всички наред. Ами ако се извъди свръхгабаритна?!

В Ямбол проплака миналата година девойка на име Минивер. Също загадка. Други бебета там пък са получили имената Кута, Йонна, Ивена, Стоянина, Ревена.

Да са живи и здрави всичките, както и да се казват. За всеки случай в Пловдив се роди и Исус – е, малко закъсня след Коледа, но пак улучи сезона. С него напред към нови творчески подвизи…

Източник: bgfactor.org | 10 01 2007 - 01:56
Към тази статия още няма коментари | Прочетена 2693 пъти
Още статии в тази рубрика


© 2006-2012 Евро Адвайзър ЕООД (Evro Adviser Ltd.) Общи условия Декларация за поверителност
All Rights Reserved. Всички права запазени. Съдържанието на тези страници е под защитата на Закона за авторското право. Условия за използване на информация от Портал Кариерист.