Кариеристка

 

Нови статии
Какво е това женска работа? Съществува ли изобщо …   още»
Мъжете в Исландия и жените в Кипър са изложени на най-…   още»

Дом & Семейство

Karierist.com » Кариеристка » Дом & Семейство »

Любовта, кариерата и хубавата вечеря

Не можем да огреем навсякъде, но, както е казала Мерлин Монро: “Кариерата е чудесно нещо, но тя не може да стопли никого в една студена нощ”.

Много жени са станали жертви на една разпространена социална легенда, че рано или късно им се налага да избират – или да правят кариера (успех, парите, реномето), или да имат личен живот (пълноценно семейство и готвена храна). Казват, че тези две неща много трудно могат да се съчетават. Наистина ли това е толкова трудно?

Едното не пречи на другото


Психолозите казват: Най-успешната кариера правят жените, които имат добро семейство и деца.

Всяка от нас има приятелка (или приятелки), която се е засилила да прави кариера, защото няма свестен личен живот. Такава приятелка компенсира своите загуби на любовният и семейният фронт с успехите в друга област. Тя “демонстрира” на околните, че има фантастични амбиции на самотен, съсредоточен върху работата си човек.

Но, със сигурност, рано или късно самотната кариеристка ще бъде изпреварена на кариерната стълбичка от нейната съперничка, която има добър личен живот, която е спокойна, сигурна в себе си и своето бъдеще. Защо ще стане това? Защото не може да водиш две битки едновременно. Затова, първо трябва да приключиш първата битка, да я превърнеш в “сигурен гръб”, а след това ще бъде по-лесно да печелиш и втората битка. Ако през ноща спиш спокойно и сигурно близо до любимото семейство, то на сутринта си готов да се захванеш за работа.

Колкото и да изглежда странно, успешен личен живот не пречи на кариерата на една жена и не й се противопоставя. Напротив, той стимулира кариерата. И, на своя ред, професионалната реализацията често става основа за стабилен личен живот.

Затова, ако сте потънали в своята работа и не се замисляте да имате собствено семейство или поне да имате добра връзка, помислете още веднъж, защото рискувате да губите и в професионалната си кариера. Нашите приятелки, които имат успех и в двете области, са усвоили няколко прости начина за разпределянето на времето, силите и приоритетите за поддържането на тези две области в оптимално съотношение.

Източник: karierist.com | 20 07 2006 - 08:26
Към тази статия още няма коментари | Прочетена 4736 пъти
Още статии в тази рубрика


© 2006-2012 Евро Адвайзър ЕООД (Evro Adviser Ltd.) Общи условия Декларация за поверителност
All Rights Reserved. Всички права запазени. Съдържанието на тези страници е под защитата на Закона за авторското право. Условия за използване на информация от Портал Кариерист.