Кариеристка

 

Нови статии
Какво е това женска работа? Съществува ли изобщо …   още»
Мъжете в Исландия и жените в Кипър са изложени на най-…   още»

Дом & Семейство

Karierist.com » Кариеристка » Дом & Семейство »

Програмата за рожден ден

Вергиния Генова

Смятам че е добре да се направи стройна организация, за да не се превръща рожденият ден в един прогресиращ хаос. Да предвидите половин час, в който гостите ще пристигат и ще се запознават с обстановката. Приятелчетата ще си казват здравей, непознатите ще се опознават. Ще наобиколят масата и ще се установят при къта с играчки. След което трябва да предвидите някаква програма, в която и децата да вземат участие.

Хубаво е когато гостенчетата са горе долу около възрастта на рожденика и могат да се включват заедно в игрите. Забелязвам, че децата харесват познатите им игри, в които бързо да се включат, а не онези, за които е необходимо дълго да им обяснявате правилата. Дори да играете само на балона се надува или на влакче, вкарвайки някой смешен елемент, това би ги забавлявало и не би им омръзнало. Може да им разкажете кратка приказка, да подготвите сценка с любими плюшени играчки или да ги предизвикате да поздравят рожденика със стихче или песничка.

Винаги съм смятала, че е хубаво когато определите тематиката на деня. Например когато предварително с детето сте уточнили, че този рожден ден ще е посветен на космоса или на цирка, и да правите украсата и представлението в тази насока. Тогава може да се облечете в тематичен костюм, който сами сте подготвили, или сте наели от многото напоследък професионални къщи за костюми.

Може да поканите платен актьор, който да забавлява децата или да предложите на свой приятел с такива умения. За децата не е важно да е някой супер известен или талантлив, важното е да е забавен. Лично аз винаги съм поемала всички функции, като многоръкия Шива, но не смятам, че това е най-доброто, защото накрая се получава, че след представлението клоунът истински плаче от изтощение и нерви.

Източник: az-jenata.com | 15 08 2006 - 02:32
Към тази статия още няма коментари | Прочетена 3969 пъти
Още статии в тази рубрика


© 2006-2012 Евро Адвайзър ЕООД (Evro Adviser Ltd.) Общи условия Декларация за поверителност
All Rights Reserved. Всички права запазени. Съдържанието на тези страници е под защитата на Закона за авторското право. Условия за използване на информация от Портал Кариерист.