Кариеристка

 

Нови статии
Какво е това женска работа? Съществува ли изобщо такова чудо в природата? Набор от функции и …   още»
Мъжете в Исландия и жените в Кипър са изложени на най-малък риск от преждевременна смърт, разкрива …   още»

Дом & Семейство

Karierist.com » Кариеристка » Дом & Семейство »

Жените отделят 16 часа седмично за домакинска работа, мъжете - 6

Жените отделят десет часа повече на седмица за домакинска работа отколкото мъжете, но този факт е повод за скандали само сред една малка част от двойките, става ясно от проведената от института Ispos анкета по поръчка на компания LG.

От допитването, проведено във връзка с Международния празник на жената, става ясно, че жените отделят по шестнадесет часа седмично за домакинска работа, пране, покупки и готвене, а времето, което мъжете посвещават на този вид дейности, е шест часа.

По отношение на прекарваното време с децата си, разликата между половете не е толкова голяма. Майките прекарват по 17 часа с децата, а бащите съответно 13 часа.

В 38% от случаите разпределението на домакинските задължения е повод “понякога” и “често” за караници. При 62% от двойките тези проблеми не предизвикват разногласия.

От анкетата става ясно още, че най-омразната домакинска работа на мъжете е гладенето, като едва 30 на сто от анкетираните отговорят, че понякога име се случват да го правят или се опитват да го избегнат, докато 69% признават, че никога не застават пред дъската за гладене.

За сметка на това обаче 96% от мъжете с лекота се съгласяват да изхвърлят боклука, а 93% – да пазаруват.

Запитани обаче колко от мъжете им извършват тези две дейности, отговорите на жените леко се разминават с тези на половинките им. Според тях 88% изхвърлят боклука и 82% ходят в супермаркета.

Когато мъжете се опитват да избегнат някое домакинско задължение само 27% от силния пол заявяват категорично, че “нямат желание да се занимават”, 24 на сто се измъкват с отговора, че “любимата им го прави по-добре”, а 24% отговарят със “сега не е моментът”.

Източник: dnes.bg | 10 08 2006 - 00:37
Към тази статия още няма коментари | Прочетена 3535 пъти
Още статии в тази рубрика


© 2006-2012 Евро Адвайзър ЕООД (Evro Adviser Ltd.) Общи условия Декларация за поверителност
All Rights Reserved. Всички права запазени. Съдържанието на тези страници е под защитата на Закона за авторското право. Условия за използване на информация от Портал Кариерист.