Кариеристка

 

Нови статии
Какво е това женска работа? Съществува ли изобщо …   още»
Мъжете в Исландия и жените в Кипър са изложени на най-…   още»

Красота & Здраве

Karierist.com » Кариеристка » Красота & Здраве »

Големият бюст не е болест, здравните каси да не плащат

Това, което за едни е обект на възхищение, за други създава големи проблеми. Например, големите гърди. Техните притежателки често се оплакват от болки в гърба. Но германските законодатели си имат своя гледна точка по този проблем. Големият бюст не е болест и затова здравните каси не са задължени да плащат разходите за неговото намаляване, отсъди категорично провинциалният съд на Хесен, потвърждавайки решението взето от по-долна съдебна инстанция.

В съответствие с решението на съда, изключение се прави само за случаите, “когато обемът на гърдите деформира естествените пропорции на женското тяло или се нарушават физиологическите функции на организма”.

Повод за разглеждането на делото стана иск на жителка на провинция Хесен срещу болничната каса, която отказала да й плати операцията за намаляване на бюста “поради липса на медицинска необходимост”. Пациентката настоявала, че големите гърди са причина за ортопедични проблеми и психологически разстройства. В своята молба жената, която е имала и наднормено тегло, се е позовала на лекарските препоръки да й бъде направена подобна корекция. Но от болничната каса не отстъпили. Те са аргументирали позицията си с това, че големината на гърдите съответства на нейните пропорции и не е причина за болките в гърба. А що се отнася да психологическите проблеми, за тях има съответните специалисти и терапия.

Провинциалният съд на Хесен е приел заключението на касата и е поставил точка в делото: “Големите гърди не са болест и не изискват оперативна намеса”.

Източник: dariknews.bg | 24 11 2008 - 14:16
Към тази статия има 1 коментара | Прочетена 3834 пъти
Виж коментарите
Още статии в тази рубрика

Вашите коментари към "Големият бюст не е болест, здравните каси да не плащат":


© 2006-2012 Евро Адвайзър ЕООД (Evro Adviser Ltd.) Общи условия Декларация за поверителност
All Rights Reserved. Всички права запазени. Съдържанието на тези страници е под защитата на Закона за авторското право. Условия за използване на информация от Портал Кариерист.