Кариеристка

 

Нови статии
Какво е това женска работа? Съществува ли изобщо …   още»
Мъжете в Исландия и жените в Кипър са изложени на най-…   още»

Красота & Здраве

Karierist.com » Кариеристка » Красота & Здраве »

Откриха причините за притегателната красота

Хората с привлекателна външност често привличат вниманието на околните. Понякога даже е трудно да откъснеш поглед от красавците и красавиците.

Американски учени от Държавния университет на Флорида са се опитали да обяснят този феномен, който те определят като магнетизъм на ниво визуално внимание.

Психолозите твърдят, че въпреки различните вкусове и предпочитания, външната красота привлича вниманието на мнозинството хора автоматично.

Редица психологически експерименти са показали, че ние обръщаме внимание на външната красота най-често в два случая: когато подсъзнателно се интересуваме от намирането на сексуален партньор или когато ревнуваме своя партньор – тогава всички привлекателни лица от собствения пол се превръщат в конкуренти.

Учените твърдят, че чрез процесите на биологично развитие, умствените способности на човека по естествен път са започнали да се ориентират към признаците на физическа привлекателност.

Това е необходимо, за да си намерим спътник в живота и да го пазим от потенциалните съперници.

В същото време психолозите смятат, че прекалено голямото внимание към външната красота може да навреди на чувството на собствено достойнство и да наруши хармонията на романтичните отношения.

Източник: actualno.com | 26 01 2008 - 00:31
Към тази статия още няма коментари | Прочетена 4988 пъти
Още статии в тази рубрика


© 2006-2012 Евро Адвайзър ЕООД (Evro Adviser Ltd.) Общи условия Декларация за поверителност
All Rights Reserved. Всички права запазени. Съдържанието на тези страници е под защитата на Закона за авторското право. Условия за използване на информация от Портал Кариерист.