Кариеристка

 

Нови статии
Какво е това женска работа? Съществува ли изобщо …   още»
Мъжете в Исландия и жените в Кипър са изложени на най-…   още»

Красота & Здраве

Karierist.com » Кариеристка » Красота & Здраве »

Розовите бузи са признак за добро здраве при жените

Жените не случайно използват руж от векове. Хората възприемат розовите бузи като признак за здраве и това увеличава привлекателността, съобщи Би Би Си.

Екип от университета “Сейнт Андрюс” накара доброволци да коригират дигитално снимки на мъже и жени, за да изглеждат те по-здрави. Всички участници подсилили цвета на бузите. Женските лица общо получили повече червено от мъжките, независимо от етноса на доброволеца или обекта. Руменината на кожата се дължи на яркочервената окислена кръв. Кръвта без кислород има леко синкав отенък. Здравите хора имат повече окислена кръв.

Макар и разликата между двата нюанса да е малка, хората имат изненадваща способност да я регистрират, установиха учените. Освен за общата форма, розовата кожа при жените се свързва и с по-високо ниво на половия хормон естроген. Прекалената руменина обаче не се възприема добре. Тя се свързва с алкохолизъм или други болести.

Дори и човек да търси кратка връзка, нюансът на кожата дава информация за вероятност от зараза, изтъкват специалисти. Учените препоръчват за по-здрав вид повече движение и спиране на цигарите.

/БТА

Източник: actualno.com | 6 04 2009 - 00:00
Към тази статия още няма коментари | Прочетена 2879 пъти
Още статии в тази рубрика


© 2006-2012 Евро Адвайзър ЕООД (Evro Adviser Ltd.) Общи условия Декларация за поверителност
All Rights Reserved. Всички права запазени. Съдържанието на тези страници е под защитата на Закона за авторското право. Условия за използване на информация от Портал Кариерист.