Кариеристка

 

Нови статии
Какво е това женска работа? Съществува ли изобщо …   още»
Мъжете в Исландия и жените в Кипър са изложени на най-…   още»

Красота & Здраве

Karierist.com » Кариеристка » Красота & Здраве »

От пълномаслено мляко не се дебелеело

Пълномасленото мляко е на път да бъде реабилитирано по обвинението, че ни прави дебели. Учени от Университета на Гьотеборг откриха, че от пиене на мляко, което не е обезмаслено, не се пълнее, съобщи в. “Дейли телеграф”, цитиран от БТА.

Изследването на Сузане Ериксон и колегите й показало, че децата, които пият пълномаслено мляко, тежат средно с 4 килограма по-малко от тези, които пият нискомаслени млека.

Това противоречи на общоприетата теория, че високомаслените млечни продукти водят до напълняване.

Диетолозите смятат, че децата, които не пият пълномаслено мляко, са по-дебели, защото вместо това консумират повече газирани напитки.

Учените открили също, че децата с наднормено тегло, които всеки ден пият мляко със съдържание на мазнини 3%, имат по-ниско тегло от тези, които не пият пълномаслено мляко.

Децата, които приемали голямо количество мазнини, имали и по-нисък индекс на телесна маса от тези, които консумирали по-малко мазнини.

Източник: standartnews.bg | 9 11 2009 - 08:29
Към тази статия още няма коментари | Прочетена 3568 пъти
Още статии в тази рубрика


© 2006-2012 Евро Адвайзър ЕООД (Evro Adviser Ltd.) Общи условия Декларация за поверителност
All Rights Reserved. Всички права запазени. Съдържанието на тези страници е под защитата на Закона за авторското право. Условия за използване на информация от Портал Кариерист.