Кариеристка

 

Нови статии
Какво е това женска работа? Съществува ли изобщо …   още»
Мъжете в Исландия и жените в Кипър са изложени на най-…   още»

Красота & Здраве

Karierist.com » Кариеристка » Красота & Здраве »

Ти си това, което яде… майка ти!

Изследвания на учените от последните месеци показват, че диетата на майката може да окаже ефект върху броя на децата, които тя носи. Тъй като за здравето на майката и жизнеспособността на плода е от голямо значение дали бременната жена носи едно дете или близнаци, учените винаги са се интересували от факторите, които могат да доведат до развитието на два ембриона.

Известно е например, че раждането на близнаци е родова черта – има семейства, при които това се случва по-често. Това предполага наличието на дадена генетична предпоставка.

Лекари и учени обаче предполагат, че надали единственото обяснение за появата на близнаците лежи в гените. Аргумент в полза на това тяхно твърдение е фактът, че през последните години броят на близнаците нараства. Броят на близнаците в САЩ се е увеличил с повече от 75% в периода 198-2003 година. Причините за това са много.

Едно убедително обяснение е широкото разпространение на терапиите против безплодие, които често са свързани с раждане на повече от едно дете от една и съща бременност. Въпреки това обаче лекарите не са напълно удовлетворени. Според тях силното увеличение на броя на близнаците не може да се обясни само с прилагането на тези терапии.

Много изследователи обръщат поглед към начина на хранене на съвременните жени. Така в началото на месеца, в списание Лансет бяха публикувани данните на Пол Хагърти и колегите му от Абърдийн, Великобритания, показващи, че поемането на фолиева киселина, витамин от групата В, по време на бременност увеличава шансовете за оцеляване на плодовете при жени, подложени на терапия против безплодие и съответно повишава вероятността за раждане на близнаци.

През изминалата седмица пък Хари Щайман, от Медицинския Център в Ню Хайд Парк, Ню Йорк, посочи като възможен “виновник” за нарастващия брой близнаци млякото! Той проследил около хиляда бременни жени напълно отказали се от животинска храна – вегани и сравнил броя на близнаци родени при тях, с този при жени, употребяващи храна от животински произход и вегетарианки, приемащи млечни продукти.

Източник: martesbg.net | 27 06 2007 - 01:00
Към тази статия още няма коментари | Прочетена 5003 пъти
Още статии в тази рубрика


© 2006-2012 Евро Адвайзър ЕООД (Evro Adviser Ltd.) Общи условия Декларация за поверителност
All Rights Reserved. Всички права запазени. Съдържанието на тези страници е под защитата на Закона за авторското право. Условия за използване на информация от Портал Кариерист.