Кариеристка

 

Нови статии
Какво е това женска работа? Съществува ли изобщо …   още»
Мъжете в Исландия и жените в Кипър са изложени на най-…   още»

Красота & Здраве

Karierist.com » Кариеристка » Красота & Здраве »

Сладоледът помага при забременяване

Американски учени доказаха, че пълномаслените млечни продукти повишават шанса за бебе.

Жените, които ядат сладолед и пият пълноценно мляко, съществено повишават шанса си да забременеят, твърдят учените.

Американски изследователи са открили, че жени, които употребяват обезмаслени млечни продукти като обезмаслено мляко, например, почти двойно повече страдат от проблем с фертилността, свързан с менструалния им цикъл.

Около четвърт от жените, които не могат да забременеят по нормален път, страдат от проблем с овулацията, чийто главен симптом е прекратяването на месечния цикъл или неговата нередовност.

Изследователите са открили също така, че в сравнение с жените, които ядат сладолед един път седмично, тези, които правят това поне два пъти седмично, много по-рядко имат проблеми с менструалния цикъл, 40% от тях нямат такива проблеми.

Колкото по-често участниците в експеримента употребявали млечни продукти с висока масленост, толкова повече растяла вероятността те да заченат.

Хорхе Чаваро от Харвардската медицинска школа в Бостън, щата Масачузетс, препоръчва на жените, планиращи да родят дете, да сменят диетата си.

Той твърди: “ Те трябва да преминат от млечни продукти с ниска масленост към такива с висока, например да заменят обезмасленото мляко с пълноценно, а вместо кисело мляко да ядат сладолед.”

Причините на повечето проблеми с овулацията, водещи до безплодие, известно също като женско ановулационно безплодие, засега са неизвестни. Но те често биват свързвани с нарушения в режима на хранене, хормонален дисбаланс, прекалени физически упражнения, дисфункция на щитовидната жлеза и резистентност към инсулина.

Доктор Чаваро, чието изследване бе публикувано тия дни в списание Human Reproduction казва, че връзката между млечните продукти с висока масленост и фертилността най-вероятно се обяснява с промените на хормоналния баланс при употребата на различни храни.

Източник: bgfactor.org | 8 03 2007 - 08:15
Към тази статия има 3 коментара | Прочетена 6742 пъти
Виж коментарите
Още статии в тази рубрика

Вашите коментари към "Сладоледът помага при забременяване":


© 2006-2012 Евро Адвайзър ЕООД (Evro Adviser Ltd.) Общи условия Декларация за поверителност
All Rights Reserved. Всички права запазени. Съдържанието на тези страници е под защитата на Закона за авторското право. Условия за използване на информация от Портал Кариерист.