Кариеристка

 

Нови статии
Какво е това женска работа? Съществува ли изобщо …   още»
Мъжете в Исландия и жените в Кипър са изложени на най-…   още»

Красота & Здраве

Karierist.com » Кариеристка » Красота & Здраве »

Целувката спасява от бръчки

Учените откриха нова дрога, която е 200 пъти по-силна от морфина. Силният наркотик се произвежда по много прост начин – по време на целувка. Тялото на целуващите се хора произвежда вещества със свойства, подобни на наркотичните, но с много по-силно въздействие, пише в. “Стампа”.

Дори най-ефективният крем срещу бръчки не може да спаси появата на бръчки по лицето, а целувката е в състояние да ги забави. Доказано е, че при всяка целувка участват 29 лицеви мускула и тя е отлична профилактика срещу бича за всяка жена – бръчките, пише вестник “Новинар”.

Учените са установили, че неуверените влюбени целуват партньорите си с отворени очи, за да видят какъв е ефектът от целувката им. 66 % от хората в света затварят очи, когато се целуват.

Мъжът, който всеки ден целува съпругата си, преди да отиде на работа, живее с 5 години по-дълго от останалите. Затова специалисти съветвали клиентите си от мъжки пол да приемат целувката сутрин като служебно задължение, ако искат да поживеят по-дълго.

Учени са установили, чецелувката помага на жените да се преборят със стреса.

Приблизително 20 160 секунди, или две седмици от живота на човека минават в целувки.

Целувката, продължила 60 секунди, изгаря 26 калории. При бърза целувка се изгарят само 2-3 калории. Жителите по света се целуват за пръв път приблизително на 14-годишна възраст.

Източник: actualno.com | 6 11 2007 - 23:23
Към тази статия има 1 коментара | Прочетена 8493 пъти
Виж коментарите
Още статии в тази рубрика

Вашите коментари към "Целувката спасява от бръчки":


© 2006-2012 Евро Адвайзър ЕООД (Evro Adviser Ltd.) Общи условия Декларация за поверителност
All Rights Reserved. Всички права запазени. Съдържанието на тези страници е под защитата на Закона за авторското право. Условия за използване на информация от Портал Кариерист.