Кариеристка

 

Нови статии
Какво е това женска работа? Съществува ли изобщо …   още»
Мъжете в Исландия и жените в Кипър са изложени на най-…   още»

Красота & Здраве

Karierist.com » Кариеристка » Красота & Здраве »

Ако искате дълголетие, идете в Исландия или Кипър

Мъжете в Исландия и жените в Кипър са изложени на най-малък риск от преждевременна смърт, разкрива проучване, публикувано в медицинското списание “Лансет” и цитирано от Ройтерс.

За сметка на това богати и икономически развити страни като САЩ и Великобритания отстъпват по този показател.

САЩ, където 60 процента от възрастните страдат от наднормено тегло или затлъстяване, са паднали в общата класация от 34-о място при жените и 41-во при мъжете през 1990 г. до съответно 49-о и 45-о място през 2010 г., изоставайки от страни като Чили, Тунис и Албания.

При някои страни от бившия Съветски блок също се наблюдават резки промени в класирането. Русия например е паднала от 43-о място по показателя за смъртност при жените през 1970 г. до 121-во място през тази година.

Като цяло равнището на смъртност е отбелязало негативно развитие през последните 20 години в общо 37 страни, обхванати от проучването. Основните фактори за тази негативна тенденция са ХИВ/СПИН, тютюнопушенето и затлъстяването.

Източник: dariknews.bg | 6 05 2010 - 01:05
Към тази статия още няма коментари | Прочетена 14307 пъти
Още статии в тази рубрика


© 2006-2012 Евро Адвайзър ЕООД (Evro Adviser Ltd.) Общи условия Декларация за поверителност
All Rights Reserved. Всички права запазени. Съдържанието на тези страници е под защитата на Закона за авторското право. Условия за използване на информация от Портал Кариерист.