Кариеристка

 

Нови статии
Какво е това женска работа? Съществува ли изобщо …   още»
Мъжете в Исландия и жените в Кипър са изложени на най-…   още»

Красота & Здраве

Karierist.com » Кариеристка » Красота & Здраве »

Откриха нов вид пристрастяване - към инжекциите против бръчки

Британски лекари установиха, че 40 процента от пациентите, които си поставят инжекции ботокс против бръчки, изпитват компулсивно желание да продължат терапията, съобщи Би Би Си. Ако инжекциите, с които се парализират мускулите, не се поставят редовно, ефектът се губи. Затова хората, които прибягват до тях, често се притесняват. Над 50 процента от анкетираните в 81 клиники са изразили безпокойство, че не могат да контролират естествения процес на стареене.

Почти същият брой са възмутени от това, че хората ги критикуват заради инжекциите. 40 процента пък са споделили, че не могат да си представят да не използват ботокс. Повече от половината са признали, че с инжекциите не само изглеждат, но и се чувстват по-млади. Според извършилите изследване психолози, хората, които редовно си бият ботокс се притесняват повече от остаряването и от невъзможността да му попречат. Инжекциите с ботокс повишават психологическото чувство за благосъстояние. Затова лесно се развива зависимост към тях.

Ботоксът е силно пречистена и разредена форма на ботулиновата бактерия, която причинява опасно хранително отравяне. Инжекциите блокират предаването на невротрансмитера ацетилхолин от нервите към мускулите. Именно той изпраща съобщенията до мускулите да се свият или отпуснат. Когато притокът му е блокиран, мускулите не могат да се свиват. С отпускането им сбръчканите зони видимо се изглаждат. Ефектът от инжекцията трае от 4 до 6 месеца.

Източник: actualno.com | 23 09 2006 - 07:23
Към тази статия още няма коментари | Прочетена 2784 пъти
Още статии в тази рубрика


© 2006-2012 Евро Адвайзър ЕООД (Evro Adviser Ltd.) Общи условия Декларация за поверителност
All Rights Reserved. Всички права запазени. Съдържанието на тези страници е под защитата на Закона за авторското право. Условия за използване на информация от Портал Кариерист.