Кариеристка

 

Нови статии
Какво е това женска работа? Съществува ли изобщо …   още»
Мъжете в Исландия и жените в Кипър са изложени на най-…   още»

Красота & Здраве

Karierist.com » Кариеристка » Красота & Здраве »

Първо раждане на зряла възраст често води до нервен срив

Жените, които раждат първо дете на зряла възраст, стигат по време на бременността до пълно нервно изтощение, доказва ново изследване, чиито резултати се коментират в британския в. “Дейли Телеграф”.

Стремежът на жените към кариера и нейното изграждане с години води пряко до факта, че те нищо не знаят за бременността и майчинството.

Те разбират твърде малко от деца и нямат понятие какво изпитва жената по време на бременноста, ето защо търсят лекар при всяка дреболия и не успяват да се справят с чувството за загуба на контрол над ставащото.

Всяка пета жена твърди, че е била “ емоционално неподготвена за бременността”, две от три казват, че опитът е бил много по-изтощителен, отколкото са очаквали, а половината от жените признават, че са имали нужда от подкрепа.

Изследването, в което са анкетирани хиляда майки, една трета от които над 30 год. възраст, е проведено от детската благотворителна организация “Томи”.

Резултатите от изследването говорят за това, че разпадането на семейството като основа на обществото и броят на жените, които отдават приоритет на кариерата си, водят до това, че много от тях нямат ни най-малка представа от бременността и майчинството.

От всички хиляда анкетирани, 268 жени са били на възраст от 31 до 35 години, 80 – от 35 до 40 и 9- от 41 до 45 години. В миналото жените са научавали за бременността и навиците в грижите за децата от майките и сестрите си, но сега те се обръщат към интернет, книги за отглеждане на деца или към своите лекари.

Учените са открили, че по-зрелите родители имат по-малко енергия, отколкото младите бащи и майки. По-възрастните жени понасят по-зле безсънните заради плачещото бебе нощи.

Източник: bgfactor.org | 4 09 2006 - 07:21
Към тази статия още няма коментари | Прочетена 7264 пъти
Още статии в тази рубрика


© 2006-2012 Евро Адвайзър ЕООД (Evro Adviser Ltd.) Общи условия Декларация за поверителност
All Rights Reserved. Всички права запазени. Съдържанието на тези страници е под защитата на Закона за авторското право. Условия за използване на информация от Портал Кариерист.