Кариеристка

 

Нови статии
Какво е това женска работа? Съществува ли изобщо …   още»
Мъжете в Исландия и жените в Кипър са изложени на най-…   още»

Красота & Здраве

Karierist.com » Кариеристка » Красота & Здраве »

5 фалшиви мита за кожата

Хидратацията на кожата е едно от най-важните неща, които пазят кожата здрава и блестяща. Много често се ръководим от съвети, непрактични и понякога дори напълно погрешни, които според дерматолози могат да ни подведат.

Ето някои от тях:

1. Сбогом бръчки.
Някои хора смятат, че използването на крем овлажнител помага да заличим бръчките, но това не е вярно. Кремът дава на кожата по-свеж вид, което прави бръчките по-малко видими.

2. Крем в големи количества.
Колкото повече крем използвате, толкова по-добре- фалшив мит, който обърква жените и пречи на здравето на кожата им. Малко количество от продукта има същото омекотяващо въздействие, а за по-добър ефект затоплете ръцете преди да нанесете.

3. Използвайте един и същи крем.
Подобно на сезонния ви гардероб, козметиката също трябва да се адаптира както към времето, така и към кожата ви. През зимата са необходими по-мазни продукти, а летните жеги предразполагат към по-леки мазила. Важно е да “слушате” кожата си, защото тя винаги ще ви подскаже от какво има нужда.

4. Кремът се слага на цялото лице.
Това е погрешно схващане, тъй като при мазна или комбинирана кожа е добре да избягвате зоната около челото, носа и брадичката.

5. Мазната кожа не се нуждае от подхранване.
Агресивните външни условия правят необходимо подхранването на всеки тип кожа, ако искате тя да бъде здрава. Ключът е винаги да избирате не мазни формули, които осигуряват повече влажност на кожата и контролират блясъкът на лицето. /БГНЕС

Източник: dnesplus.bg | 9 04 2010 - 01:00
Към тази статия още няма коментари | Прочетена 4601 пъти
Още статии в тази рубрика


© 2006-2012 Евро Адвайзър ЕООД (Evro Adviser Ltd.) Общи условия Декларация за поверителност
All Rights Reserved. Всички права запазени. Съдържанието на тези страници е под защитата на Закона за авторското право. Условия за използване на информация от Портал Кариерист.