Омразата към началниците е програмирана от самата организация на работата

Повече от половината работещи хора смятат, че най-напрегнатият момент в тяхната работа е контактуването с прекия началник. Лидерите имат по-голяма заплата, стоят по-високо в йерархията и правят само проблеми.

Приложна психология 3

Съществува зависимост между чертите на лицето на ръководителя и финансовия успех на фирмата

Финансовият успех на фирмата не зависи от физиономията на ръководителя, а само от добрата му работа? Не се заблуждавайте!

Приложна психология

Глава 8. Молете и ще получите

Книга на Брайън Трейси. Един от принципите на успеха се състои в това да не се притеснявате и умеете да молите за това, което ви трябва. Това е едно от тези умения, които са способни да ви помогнат да постигнете по-висока заплата в сравнение с тази, която получавате сега. Бъдещето принадлежи на хората, които умеят да молят.

Управление и развитие на кариерата

Изследванията показват, че колкото повече плащат на един човек, толкова по-малко му се иска да работи

Традиционно се смята, че материалното възнаграждение се явява най-сигурният източник на мотивация. Върху тази идея е основан целият съвременен мениджмънт – иначе за какво са измислени бонусите, премиите и самата идея за кариерния ръст? Без цялата тази менажерия съвременната цивилизация просто ще се срути. Затова вие сигурно няма да повярвате в това, което ще прочетете тук. Все пак, опитайте.

Приложна психология

Глава 1. Определете точно какво ви трябва

Книга на Брайън Трейси. Това е първата сигурна стъпка по пътя за постигането на успех. Определете за себе си какво очаквате от своята кариера. Отделете време, за да анализирате своите таланти и умения. Задълбочете се в себе си за да изясните занимания от какво естество наистина ви допадат. Определете кръга на занимания и дела, които ви интересуват най-много или силно привличат вашето внимание. Хвърлете един поглед зад гърба си, върху предишната си работа, ако сте имали такава в живота си.

Планиране на успешна кариера

21 начина да направите кариера от Брайън Трейси

Книга на Брайън Трейси. От тази книга ще разберете, как да постигнете израстване както в заплатата, така и в кариерата. Тези 21 начина, които ще научите, са практични и изпитани методи, които могат да бъдат незабавно използвани, за да си осигурите стремителен ръст във всяка фирма. Тази книга ще бъде полезна за хората, които искат изцяло да контролират своята кариера. Ако ви се струва, че сте способни на повече неща и затова заслужавате по-значителна заплата от тази, която получавате в момента, то е възможно това да е точно така.

Малка заплата? Има ли изход?

Всеки от нас някога е мислил дали да не напусне настоящата си работа. Но, за съжаление, за много хора изборът не е толкова лесен, дори заплащането да не е достатъчно високо. Какво да правите, ако заплащането, което получавате, едвам ви стига да покривате своите сметки?

Управление и развитие на кариерата

Възраст и кариера

Как възрастта на човека влияе върху кариерата? Съществуват две гледни точки върху зависимостта между възрастта и кариерата.

Управление и развитие на кариерата

7 начина да не получите по-висока заплата

Британските експерти - спецове в областта на отношенията между наемните работници и работодателите, разкриват тънкостите на паричните възнаграждения и начина да не си ги покачите.

Управление и развитие на кариерата

Секс в името на кариерата - една трета от мъжете са готови на всичко!

Една трета от представителите на силния пол са готови заради своята кариера да имат интимна връзка със своя началник-жена, за да се издигнат в йерархията.

Приложна психология