Text: -A A +A

Въпросът може да бъде зададен не само за времето след последната Ви работа, а и за всяка празнина& в трудовия Ви стаж. Вероятността по време на интервю за работа да Ви питат за това с какво сте се занимавали докато не сте работили, е много голяма.

Фото: Flickr

Най-добрия начин да отговорите на този въпрос е … предварително да си подготвите отговор. Трябва да покажете на човека, който провежда интервю със Вас, че сте били активни дори и в тези моменти от живота си, когато не сте имали работа.

Какво бихте могли да отговорите на този въпрос?
  • Докато си търсих постоянна работа, работих по няколко временни проекти (работих на временна работа, по заместване и т.н.).
  • Преминах курсове за квалификация/ преквалификация/ допълнителна квалификация. Посещавах семинарии, лекции и т.н.
  • Грижех се за възрастните си родители, които в този момент са се нуждаели от помоща ми.
  • Бях в майчинство/ грижех се за семейството си, дома си и децата.
  • Помагах безплатно на роднините си / приятели в семейния им бизнес.

В същност, не е толкова важно какво точно ще отговорите, колкото фактът, че имате осмислен отговор и посочвате някакво активно занимание.

Специалистите, които ще провеждат събеседване с Вас, знаят, че никой не е застрахован от безработицата и всеки човек може на време да се окаже без работа.

Освен това, съществуват доста основателни причини поради които хората нямат постоянна заетост през определен период от своята биография.

Успех!

Прочетено: 10,681 пъти Източник на статията: Портал Кариерист | 18.08.2008г.