Text: -A A +A

Вашия потенциален работодател със сигурност ще иска да разбере какви постижения и успехи сте имали на предишното си работно място.

Фото: Flickr

Най-добрия начин да отговорите на този въпрос е да посочите пример за някакво постижение, което е пряко свързано с работата, за която кандидатствате.

Прегледайте още веднъж своята автобиография и мотивационното си писмо. Изберете най-доброто и успешно (или най-подходящото) си предишно работно място и длъжност и си припомнете за най-добрите постижения на тази работа.

Най-атрактивните си постижения в областта, в която е позицията, за която кандидатствате, със сигурност сте посочили в мотивационното си писмо. Можете да ползвате същата информация, като я допълвате с подробности.

Ако мислите, че нямате някакви специални постижения в работата си, си спомнете задачите, които сте изпълнили най-успешно и ги „превърнете” в свои постижения. Например разкажете на интервюто за работа как сте участвали в някакъв проект, който е закъснял със срока за изпълнение, но сте променили работното си натоварване и това на своите колеги така, че проектът все пак е изпълнен навреме.

Ето ви един пример: Вие кандидатствате за позицията „Оператор на персонален компютър„. В мотивационното си писмо сте посочили, че имате опит за въвеждане на големи обеми информация. По време на интервюто за работа можете да уточните, че когато сте работили в статистическа агенция „АБВ”, сте имали една много отговорна задача, с която сте се справили отлично: обработили сте голяма поръчка преди установения срок (5000 анкети за един ден, а не за два), като не сте направили нито една грешка при въвеждането на данните. Агенцията е предала поръчката преди срока, с което е успяла да задържи голям клиент.

В никакъв случай не измисляйте постиженията си! Първо, те могат винаги да бъдат проверени при предишните Ви работодатели, Второ, измислиците Ви могат да се окажат решаващи за решението на работодателя да Ви вземе на работа и от Вас ще се очаква да повторите успеха си.

Успех!

Прочетено: 7,386 пъти Източник на статията: Портал Кариерист | 19.03.2014г.