Text: -A A +A

Няма верен или грешен отговор на този въпрос. Трябва да посочите конкретните примери.

Фото: Flickr

Няма верен или грешен отговор на въпроса „Какви най-трудни решения сте взимали в работата си?” или „Опишете трудна ситуация във Вашата работа и начина, по който сте се справили с нея”. Тези въпроси се задават с цел да се определи Вашият тип на поведение в определени ситуации, както и отговорностите, с които сте се справяли. Логиката на човека, който провежда интервю за работа, е ясна – смята се, че начинът по който сте се държали в миналото, до голяма степен определя Вашето поведение в подобни ситуации в бъдеще.

Посочете конкретни примери за трудните ситуации, които на практика са Ви се случили в работата. След това опишете какво сте направили за да решите проблема. Отговаряйте със сигурен тон и посочвайте точни формулировки. Например: ”През миналата зима на нашият отдел му се наложи да работи в много намален състав (трима колеги едновременно бяха в болнични), а в същото време обемът на поръчките нарасна значително поради коледните празници. Въпреки напрегнатата работа, аз успях така да организирам работата си, че успешно изпълнявах задълженията на другите двама болни колеги така, че фирмата ни обслужи в срок всички поръчки». След това можете да посочите какви действия сте извършили и как по-точно.

Добре е предварително да обмислите отговора си. Няма нужда да научавате наизуст отговорите си, а само да си припомнете напрегнатите ситуации, които сте имали в работата си. Преди интервюто си припомнете няколко такива ситуации, в които сте се справяли успешно със сложен проблем.

Успех!

Прочетено: 5,557 пъти Източник на статията: Портал Кариерист | 19.02.2014г.