Text: -A A +A

Логично е потенциалния работодател да ви пита по време на интервю за работа за вашите служебни задължения, които сте изпълнявали или изпълнявате в момента на работното си място. Как най-добре да отговорите?

Фото: Flickr

Отговаряйки на въпроса за предишното или настоящето Ви работно място, трябва да бъдете точни и сигурни в отговора си.

Най-добрия начин да отговорите е да опишете Вашите задължения на дадената длъжност (според длъжностната характеристика и реално изпълнявани от вас) и да ги свържете по някакъв начин с работата, за която кандидатствате. Опитайте се да съпоставите задълженията си на предишното или настоящето работно място с тези, които трябва да се изпълняват на позицията, за която кандидатствате. По този начин потенциалния Ви работодател ще види, че притежавате необходимата квалификация, за да вършите точно тази работа, която се изисква на новото работно място.

Добре е да изредите всичките си основни задължения, като наблегнете най-вече върху тези, които Ви дават предимство за исканата от Вас длъжност.

Важно е да бъдете честни. Не преувеличавайте и не украсявайте дейностите и отговорностите, които сте вършили. Винаги има вероятност новият работодател да провери Вашите думи. Освен това, ако Ви вземат на работа, от Вас могат да очакват професионално изпълнение точно на тези дейности, които сте посочили, отговаряйки на този въпрос.

Прочетено: 6,436 пъти Източник на статията: Портал Кариерист | 08.01.2014г.