Text: -A A +A
Четете още в Кариера: безработен, Загуба на работа

Наистина, не е лесно да останете оптимист след като нямате работа, а търсенето на нова такава вече се е проточило с месеци. Не се предавайте! Много се надяваме, че нашите съвети ще Ви помогнат, да се сдобиете поне с капка оптимизъм.

Фото: stock.xchng
Усмихвайте се по-често

Няма на какво да се радвате? Позволете да не се съгласим с Вас! Самият факт, че четете тази статия показва, че се борите и имате надежди. И знаете какво? Няма начин да не спечелите!

Усмихвайте се на малките неща, които правят живота Ви по-добър. Намирайте малки приятни неща във всичко, което правите или виждате. Не забравяйте, че дори да имате перфектно мотивационно писмо, няма да имате шанс по време на интервю за работа, ако излъчвате тъга и песимизъм.

Общувайте с приятели

Не пропускайте да се срещате със своите приятели – споделяйте с тях, как върви търсенето Ви на работа, обсъдете резултатите от миналите събеседвания и фирмите, където можете да търсите работа.

Нямате приятели? Общувайте с хората, които срещате – в магазина или в кварталното кафене. Не се задълбочавайте само в това, да обсъждате своите проблеми. Обсъдете последния епизод на някой сериал или украсата по главната улица във Вашия град.

Планирай своето време

Планирайте задачите си за всеки ден. Вие търсите работа, а не сте в отпуск! Това значи, че денят Ви трябва да бъде запълнен със задачи по търсене на работа.

Отбелязвайте изпълнените задачи всяка вечер. Така ще видите, че реално вършите неща, доближаващи Ви до желаната работа. Това със сигурност ще Ви даде кураж.

Спрете да гледате лошите новини

Наистина, няма да получите и капка оптимизъм, ако всеки ден забивате главата си в лошите новини и страхотиите, които се излъчват по телевизията. Откажете се да гледате страшните филми и неприятните за Вас предавания. Защо да не опитате да гледате анимационните филмчета или да четете „леките” романи, дори и ако до сега те не са Ви привличали много?

Не пускайте живота си да върви без Вас

Не изпускайте живота си! Това, че в момента имате лош етап, не значи, че винаги ще е така. Спомнете си – със сигурност сте имали и други лоши моменти в живота, за които сте мислили като за фатални и безкрайни? Всичко е минало.

Направете нещо за себе си, което да Ви покаже, че още сте живи. Ако сте жена, купете си ново червило или си направете маникюр. Това няма да струва милиони! Ако сте мъж, защо да не се сдобиете с някое лъскаво списание, което с удоволствие да разгледате някоя вечер?

Бъдете живи и потенциалните Ви работодатели ще усетят, че имат пред себе си борбен кандидат, а не отчаял се индивид.

Правете си понякога празници

Всеки има нужда от малко празници. Не забравяйте да си го правите понякога. Нека това да бъде само едно малко парти на по един сандвич или чаша кафе – нищо така не покачва настроението, както общуването с приятели и близки хора. Животът не е само търсене на работа!

Успех!

Четете още в Кариера: безработен, Загуба на работа
Прочетено: 7,482 пъти Източник на статията: Портал Кариерист | 29.01.2009г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!Коментари

Благодаря :)


Добави коментар