Text: -A A +A

Жените на 50 години и отгоре са идеалните шефове на офиси, където все повече се използват технологии, твърди ново проучване.

Фото: stock.xchng

Така твърди ново проучване, спонсорирано от BT и цитирано от technews.bg.

Предимства на дамите в тази възраст са уменията да управляват с нежна ръка, както и да разбират предимствата на работата от разстояние и на гъвкавото работно време.

Жените, за разлика от мъжете, са склонни да вярват повече на служителите, които изпълняват задълженията си отдалечено, извън офиса, установява проучването.

Оказва се, че във високотехнологичния офис младите мениджъри със солидни технически познания са много по-подозрителни към гъвкавото работно време и към служителите, които работят отдалечено.

Недоверието обаче намалява с увеличаване на годините на шефа, твърди проучването, направено сред 3000 хай-тек мениджъри.

Именно да гласува доверие на отдалечения персонал е най-важното умение на всеки ръководител - по-важно от това да комуникира и да организира.

BT заключава, че жените ще играят все по-важна роля в бизнеса. Техният социален и емоционален подход на управление ще бъде естественият противовес на нашествието на технологиите в бизнеса.

Прочетено: 7,314 пъти Източник на статията: http://dnes.bg | 26.08.2006г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!