Практически стратегии за тези от вас, които си търсят нова работа - без значение, дали работите в момента или сте без работа. В тази рубрика ще намерите съвети и ресурси за намиране на подходяща работа.

За какво ви трябва допълнителна работа

Съществуват доста начини да спечелите нещо извън основната си работа. Какви опасности крие работата след работа?

Стратегия за търсене на работа 1

Как да получите мечтаната работа чрез социалните мрежи

90 на сто от фирмите търсят сътрудници чрез интернет, 80 на сто гледат онлайн поведението на кандидата за работа, преди да го наемат на работа.

Стратегия за търсене на работа 1

Как да направите верен избор, когато Ви предлагат две работни места

Наистина, можете да се радвате, ако са Ви предложили работа едновременно в няколко фирми. Няколко работодатели са забелязали Вашия потенциал и сега само от Вас зависи дали ще можете да го реализирате. Правилния избор на фирма, където да работите, може да бъде от основно значение, дали ще успеете да се реализирате като професионалист. Но, как да прецените и да направите верния избор?

Стратегия за търсене на работа 1

Вече не сте много млади? Добрата работа за Вас - мит или реалност?

Как да си намерите работа, ако сте надхвърлили 45-50 годишна възраст, но както и преди сте пълни със сила и енергия и искате да имате активен живот? Какви са Вашите шансове да се реализирате на тази възраст? Защо работодателите предпочитат по-младите хора?

Стратегия за търсене на работа

Как да започнете кариера, ако имате диплома, но нямате опит?

Отдавна са минали хубавите години, когато всеки дипломиран специалист автоматично е получавал и работно място. Сега, всеки сам, трябва да си намери мястото под слънцето и от там да започне да изгражда кариерата си.

Стратегия за търсене на работа 1

Каква стратегия за търсене на работа да изберете?

Известния психолог Джон Холанд има теория, че кариеристите се делят на няколко психологически типа: Реалисти, Интелектуалци, Социални, Конвенционални, Предприемчиви и Артистични. Стратегията Ви за търсене на работа ще бъде максимално успешна, ако се съобразявате със силните и слабите страни на психотипа, към който се отнасяте.

Стратегия за търсене на работа 1

Как да оцените предложената Ви работа

Прекарали сте доста време търсейки подходаща работа, изпратили сте много мотивационни писма за кандидатстване и сте минали много интервюта. Сега вече е настъпил момента, който толкова сте чакали - получили сте предложение за работа. Дори, може би, сте получили няколко предложения. Разбира се, че много се радвате, но трябва ли веднага да приемате работата, която Ви предлагат? От съгласието Ви може да зависи трудовия Ви живот през следващите няколко години.

Стратегия за търсене на работа

Как да получите интересна работа, за която не подхождате?

Умението да накарате работодателя, да Ви наеме на работа, за която не сте квалифицирани, е едно от най-важните умения на кариериста. Това умение позволява винаги да имате интересна работа.

Стратегия за търсене на работа

Защо понякога търсенето на работа става много дълъг процес?

Понякога търсенето на работа се превръща в дълъг процес. Вие започвате все повече да се обезсърчавате и да се притеснявате за това, как ще обяснявате на потенциалните си работодатели голямото прекъсване в трудовия си стаж?

Стратегия за търсене на работа 1

Искате да станете началник?

Готови сте да поемете отговорността на лидер на работното си място? Искате да станете началник? Да разгледаме как бихте могли да поемете „шефската” работа.

Стратегия за търсене на работа