Глава 5. Създайте си имидж на преуспяващ човек

Книга на Брайън Трейси. Учудващо е как става така, че толкова много хора стоят в сянка година след година, само защото не знаят как да постигнат външно впечатление, или защото не отделят нужното внимание на този аспект. Никой, вероятно, не ги е взел за ръка и не им е обяснил колко са важни тяхното облекло и външността им за придобиването на високоплатена работа и за израстването в длъжността.

Лично развитие

Полезен навик за всяка самопрезентация - не забравяйте имената на хората

Случвало ли Ви се е да се озовете в положението, когато сте забравили нечие име, при това в най-неподходящия момент? Това е неприятна, но доста разпространена ситуация. Истината е, че запомнянето на имена не е толкова трудно. Бихте могли да с лекота да придобиете този навик, ако спазвате няколко основни принципа.

Лично развитие

Умението да управлявате себе си – подгответе се за успешна кариера

Предложенията за работа за талантливите хора са много, но как да се ориентираме в този голям поток? Информацията за водещите фирми и свободните работни места, които те предлагат не дава гаранция, че точно Вие ще бъдете назначен на работа. Преди да избирате подходящо за Вас работна място, трябва да познавате добре уменията, които притежавате, как можете да ги развивате или придобивате нови. Умението да управлявате себе си е водещ за един кариерист фактор, въз основа на който работодателите взимат решение когато кандидатствате за работа. Какво точно представлява умението да управляваш себе си?

Лично развитие