Глава 9. Пазете своето честно име като свято

Книга на Брайън Трейси. Всеки честен бизнес е основан върху доверието. Всички отношения на фирмата със своите клиенти, доставчици, финансови институции и с персонала си се изгражда върху принципа, че хората въвлечени в делови отношения, могат да имат доверие един на друг в това, че ще постъпват така, както обещават да постъпват.

Приложна психология

Глава 7. Изпъквайте!

Книга на Брайън Трейси. Целият живот е състезание от един или друг вид. Вие непрекъснато се състезавате с други хора, с тези, които искат да постигнат високоплатената работа или да израснат в службата по-бързо от вас, независимо дали това ви харесва или не. Това е рали и вие участвате в него. Вашата задача е да излезете на водещите позиции, а след това да намерите начин да се откъснете напред и да финиширате по-рано от другите.

Управление и развитие на кариерата

Направили сте голяма грешка. Да признаете или да не признаете?

Най-страшното вече се е случило – вече сте казали някаква групост, нещо сте объркали и нещата са тръгнали не така, както Ви се иска. Налага се да оправите бъркотията.

Проблеми в работата

5 сигурни начина да развалите професионалната си репутация

Със сигурност знаете, че за да направите добра кариера, трябва да бъдете професионалист и да можете, с работата си да допринасяте за успеха на целия екип. Замисляли ли сте се, че начинът по който Ви възприемат колегите Ви, също оказва голямо влияние върху движението Ви по кариерната стълбичка? Понякога впечатлението, което създаваме у нашите колеги и началници - нашата репутация, са по-важни за успеха ни, отколкото познанията, които притежаваме.

Управление и развитие на кариерата