Въпрос по време на интервю за работа: Колко часа на ден / седмица работите?

Внимавайте какво отговаряте на въпроса за обичайното Ви работно време. Със сигурност не искате да Ви помислят за работохолик или напротив, за лентяй.

Въпроси по време на интервю за работа

Глава 6. Започвайте работа по-рано, работете по-упорито и напускайте работното място по-късно

Книга на Брайън Трейси. Два часа допълнителна продуктивна работа всеки ден – ето какво, всъщност, трябва да жертвате на пътя към целта си да станете един от най-ценните и продуктивни работници на своята фирма. Тези два допълнителни часа могат да се открият, ако идвате на работа един час по-рано и напускате един час по-късно. Като резултат, вашият работен ден леко ще се удължи, но вашите шансове за израстване в кариерата могат да нараснат многократно.

Управление и развитие на кариерата

6 начина да спрете да закъснявате

Омръзна ли ви непрекъснато да закъснявате? На началника ви това му е омръзнало още повече. Управление на времето не е толкова сложно, колкото изглежда. Ако искате да се преборите със своите закъснения, вземете под внимание няколко съвета:

Лично развитие 1

За какво ви трябва допълнителна работа

Съществуват доста начини да спечелите нещо извън основната си работа. Какви опасности крие работата след работа?

Стратегия за търсене на работа 1

Следотпускарския синдром

Изследванията показват, че 56 на сто от мъжете и 63 на сто от жените се радват да се върнат на работа след отпуска.

Проблеми в работата

Как да накарате шефа си да забележи, че работите в извън работно време?

Работата Ви, извън работното Ви време, е по-лесно забележима от Вашите началници, ако работите в малка фирма. Но служителите в големите фирми знаят, че въпреки факта, че извънредната работа не може да бъде избегната, шефовете не винаги „забелязват” усърдието и най вече, удълженото работно време на своите служители. Но, Вие, като кариеристи, знаете, че Вашите старания трябва да бъдат забелязани и съответно поощрени (в това число и материално). Какво бихте могли да направите?

Проблеми в работата

Има ли полза от тоталния контрол?

Има доста ръководители, които мислят, че техните подчинени са големи мързеливци, които прекарват работното си време Ден да мине - друг да дойде. Според тях най-голямата мечта на всеки служител е изобщо да не работи, а само да получава заплата.

Аз съм ръководител

Няколко причини, поради които със сигурност ще Ви уволнят

Нашите грешки са най-ценния ни опит. Обаче, в живота е по-добре да се учите от чуждите грешки. Понякога се случва, че човекът е уволнен, а той изобщо не може да разбере защо?

Управление и развитие на кариерата 9

Луд ли е шефът ти? Трети сеанс: какво да правим, ако г-н Дълго работно време ни е шеф.

Депресира ли ви шефът ви? Изсмукава ли цялата ви енергия с непрестанното си мърморене? Отхвърля ли всяка по-оригинална идея? Смята ли, че оставането в извънработно време е доказателство за отдаденост на работата? Ако е така, може би работите за луд шеф с диагноза г-н Дълго работно време.

Приложна психология