Как да откажете работа, която току-що сте започнали?

Какво ще направите, ако започнете работа и веднага разберете, че тя не е за вас? Можете ли да се откажете? Какво ще кажете на следващия си потенциален работодател за това, че сте се отказали от предишната си работа веднага след като сте я започнали?

Напускане на работа

Подреждане на офис: Хаосът ни завладява и печели?

Вчера се върнах от отпуската си и родният ми офис ме посрещна с обичайните си купчини и купчинки от „важни” документи, „спешни” документи и тези „с неясен произход”. Изведнъж усетих, че не мога вече да възприемам гледката на работното си пространство по начина, по който го възприемах преди няколко седмици.

Лично развитие

Как да оцените предложената Ви работа

Прекарали сте доста време търсейки подходаща работа, изпратили сте много мотивационни писма за кандидатстване и сте минали много интервюта. Сега вече е настъпил момента, който толкова сте чакали - получили сте предложение за работа. Дори, може би, сте получили няколко предложения. Разбира се, че много се радвате, но трябва ли веднага да приемате работата, която Ви предлагат? От съгласието Ви може да зависи трудовия Ви живот през следващите няколко години.

Стратегия за търсене на работа